Onze tips

 

Onze tips

Lisa is vol van Aristoteles & Dante

Banner Lisa Boekentip

"'Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.'

Ho! Stop! Weet je nog: Hendrik Groen, Harold Fry, Ik geef je de zon?

We hebben er weer zo één: een boek in de categorie DIT WIL JE ECHT NIET MISSEN! Een boek zo mooi dat je het liefst iedereen wil achtervolgen totdat ze beloven het te lezen.

Daarom: NIET GOED, GELD TERUG "

Erik is vol van De meisjes

Banner Erik Boekentip

"Dit boek zette direct mijn interne juke-box aan en wist  feilloos de juiste plaatjes te vinden.

The Mama’s and the Papa’s, Canned Heat & Steppenwolf, Somebody to love van Jefferson Airplane, ze waren er allemaal.

De meisjes, dus. Oók in de winter."

Jennifer is vol van De meisjes

Banner Jennifer Boekentip

"Dit boek laat op zo'n mooie en heftige manier zien hoe moeilijk het kan zijn om een meisje te zijn. Van ongelooflijk onzeker zijn en groepsdruk naar je eigen seksualiteit ontdekken en vooral ook ontdekken wat je daarmee voor elkaar kunt krijgen of hoe het tegen je kan worden gebruikt. Voor mij een prachtig mooi boek met het onderwerp 'sekte' eigenlijk meer op de achtergrond."

Bastiaan is vol van Beest

Banner Bastiaan Boekentip

"Het verhaal zelf is kort verteld. Edward Buckmaster krijgt tijdens een storm het dak van zijn schamele onderkomen op zijn kop en breekt een been. En dan volgt het relaas van een man die zich in een maalstroom van ervaringen teweer moet stellen tegen de gevaren waarmee een oeroude en van mensen verlaten wereld hem najaagt. En tegen een beest dat er rondwaart. Een verhaal dat is opgebouwd als een opstapeling van zinnen en herhalingen zonder komma's waardoor je meegesleurd wordt in een boek met een open einde. Heerlijk als kompaan wanneer je eenzaam en alleen boven op een kale berg neerkijkt op de wereld beneden en je even niet mee wil doen aan de kermis die vakantie heet."

Jeanne is vol van Eilanddagen

Banner Jeanne Boekentip

"Jakob weet één ding zeker, deze vakantie wordt een ramp. Hij gaat naar zijn onbekende vader op een Grieks eiland, die een druk restaurant heeft en dus nooit tijd.

Maar Michàlis haalt hem uit zijn stripboek en samen met Puck, het Nederlandse vriendinnetje van Miech, hebben ze een zorgeloze vakantie vol zon en zee. Er ontstaat een buitengewone vriendschap tussen die drie...kon het maar altijd blijven zoals het is!
Nr. 1 van de mooiste jeugdboeken 2016 in de Volkskrant, dit boek verdient een griffel maar kreeg onlangs de Vlag en Wimpelprijs 2017. Een heerlijk vakantieboek!"

Tim is vol van Goed of slecht

"Milly, de vijftienjarige dochter van een seriemoordenaar, komt in een pleeggezin nadat ze haar moeder bij de politie aangegeven heeft.

Terwijl ze zich samen met haar pleegvader Mike voorbereidt op de rechtszaak tegen haar moeder, maakt haar nieuwe pleegzus Phoebe haar het leven zuur.

Daardoor komen er gevoelens en gedachten bij Milly naar boven die ze eigenlijk wil onderdrukken. Ze is tenslotte wel de dochter van een seriemoordenaar.

Kortom: een thriller die je niet loslaat!"

Heike is vol van Wie het mooist valt

"Het is pas 26 jaar geleden dat midden in Europa de Joegoslavië-oorlog uitbarstte. Ik was toen bijna 14 en bezig met de grote levensvragen. Er kwamen opeens heel veel vragen bij. Hoe kan er een oorlog uitbarsten? Waar kwam de haat tussen de verschillende etnische groepen vandaan? Antwoorden heb ik toen niet kunnen vinden. Maar met behulp van deze roman heb ik het gevoel er middenin te zitten en de waanzin meer een plek te kunnen geven. Het boek staat vol met prachtige zinnen."

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum

Benjamin Alire Sáenz

€ 18,99
'Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.' Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens veran

De meisjes

Emma Cline

€ 19,99
Emma Cline voert ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pasgescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort

De meisjes

Emma Cline

€ 19,99
Emma Cline voert ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pasgescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort

Beest

Paul Kingsnorth

€ 19,99
Paul Kingsnorth bewijst met Beest dat hij een van de vooruitstrevendste hedendaagse Britse schrijvers is. Zijn roman The Wake werd genomineerd voor de Man Booker Prize. In Beest verlies je je in de wereld van Edward Buckmaster, een man alleen op de hei. Wat hij heeft achtergelaten weten we nog niet; wat er in het verschiet ligt is een existentiële strijd tegen de elementen en tegen iets wat zich in de periferie van zijn zicht bevindt: een wezen dat hem achtervolgt. Beest is een schitterende

Eilanddagen

Gideon Samson

€ 14,99
Ze kunnen je hand pakken en ze kunnen met je dansen, ze kunnen je op het eiland laten blijven en met je naar de sterren kijken, maar aan het eind van het liedje komt het er wel gewoon op neer dat zij verkering hebben (of hoe je dat ook noemt). En jij dus niet. Zo zit het toch? Gideon Samson schrijft al bijna tien jaar kinderboeken. Met zijn werk won hij verschillende prijzen, waaronder de Gouden Lijst en tweemaal een Zilveren Griffel.

Goed of slecht

Ali Land

€ 19,99
De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op

Wie het mooist valt

Sara Novic

€ 19,99
Een van de mooiste romans over de Joegoslavische Burgeroorlog Zagreb, 1991. De tienjarige Ana Juric leidt een zorgeloos bestaan. Maar wanneer in Joegoslavië de oorlog uitbreekt wordt haar idyllische jeugd ruw verstoord. Het dagelijks leven wordt opeens gekenmerkt door voedselrantsoenen, luchtaanvallen en mitrailleurgeweld. Buren beginnen elkaar te wantrouwen en Ana’s gevoel van veiligheid brokkelt langzaam af. Wanneer ze er plotseling alleen voor komt te staan, moet Ana haar weg zien te vinde
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris