juni

TIP VAN DE DAG Laat u inspireren, reken af met vaste lasten en kies voor vrijheid

zaterdag 6 juni 2020

Wat als je nou echt (bijna) vrij zou zijn van al die vaste lasten... Dat klinkt toch als een droom! Renée bewijst dat het kan en schreef er een heel toegankelijk en super inspirerend boek over. Collega Irene tipt dit boek, zeker als je wilt nadenken over minder vaste lasten. Daar is deze tijd een uitgelezen moment voor! Het verhaal van Renée is super inspirerend boek en laat je zeker nadenken over wat nu echt belangrijk voor je is. Durft u het aan, dit gedachte-experiment dat misschien wel werkelijkheid wordt?Meer informatie

TIP VAN DE DAG Speel De zoektocht naar El Dorado

zondag 7 juni 2020

Onze collega en spelletjesexpert Robin tipt het bordspel De zoektocht naar El Dorado. Het is een uitdagend deck-building game, met een bord dat  je zelf kan maken. Daardoor is het spel iedere keer anders. Een heerlijk spel vol geluk en tactiek!

Voor 2-4 spelers, vanaf 10 jaar.

Overigens: Tot voor kort hadden we regelmatig een spelletjesmiddag in de winkel, wat u nu misschien zelf thuis kunt organiseren. Wat hebt u daarvoor nodig? Om te beginnen uw huisgenoten of een enkele vriend(in), een tafel, hapje-drankje, en natuurlijk... spellen! Wij verkopen echt van alles wat. Vind u het moeilijk kiezen? Robin maakte deze keuzehulp. Komt u er dan toch nog niet uit of heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder! Bel of app ons gerust. 

Meer informatie

TIP VAN DE DAG Verdiep je in het verhaal van Julian en Fleur

maandag 8 juni 2020

Ach wat een mooi, maar verdrietig eerbetoon aan de liefde...  Op 10 september 2019 (alweer) was Fleur bij DWDD om over haar boek te praten. Yasue las het en was diep onder de indruk. Julian is een prachtig boek over het leven met en na de liefde van je leven. Fleur schreef met dit boek een ode aan haar leven met Julian. Julian is en was de liefde van haar leven. Het is een prachtig en pijnlijk verhaal, twee mensen die zo goed bij elkaar passen worden uit elkaar gehaald. Heeft het leven nog wel zin als de liefde van je leven weg is? 

Meer informatie

TIP VAN DE DAG Lees het jubileumboek van Karin Slaughter

dinsdag 9 juni 2020

Het jaar 2020 is een jubileumjaar voor Karin Slaughter, de onbetwiste Queen of Crime. Zij schreef met Verzwegen, een Will Trent thriller, haar twintigste bestseller. En wat is een beter moment om het boek uit te brengen dan tijdens de Spannende Boeken Weken  (1-21 juni 2020)? U ontvangt er het Spannende Boekenweekgeschenk van M.J. Arlidge gratis bij. En dan hebben we ook nog het Karin Slaughter zomerboekje voor u. Dat wordt #zomerlezen! 

Meer informatie

TIP VAN DE DAG Schrijf uw eigen, verse gedichten

woensdag 10 juni 2020

Schrijf uw eigen, verse gedichten met deze uitgave van MUSE van BBNB Uitgevers: Vers gedicht.
Leer de kunst, ontdek uw stijl, spreek u uit!

'Vers gedicht' schudt de woordkunstenaar in u wakker en helpt u uw gedachten en gevoelens om te zetten in woorden en beelden die uw ware creatieve kracht laten zien. In dit boek leert u alles over de rijke geschiedenis van poëzie, hoe deze kunstvorm door de jaren heen is geëvolueerd en hoe u daar deel van uit kunt maken. 

Meer informatie

TIP VAN DE DAG Koken of lezen? Lezen.

donderdag 11 juni 2020

Yasue las De slaap die geen uren kent van Sebastiaan Chabot en weet nu al dat ze dit boek zeker nog eens zal herlezen (en dat wil wat zeggen voor iemand die altijd een boekenkast vol ongelezen boeken heeft...).  
Het boek verraste haar vanwege de bijna magische schrijfstijl, die je helemaal het verhaal in meeneemt. Als lezer volgt u verschillende generaties uit dezelfde familie, waardoor een goed beeld van de familie ontstaat.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die iets bijzonders wil lezen.

Meer informatie

TIP VAN DE DAG Koken of lezen? Koken. Of beter gezegd: drinken!

donderdag 11 juni 2020

Een lekker en gezond, makkelijk en snel te maken zomerdrankje is in de zomer altijd goed. Met dit boek, Detox water, gebruikt u daarvoor niet alleen vers fruit, maar ook groenten, granen, kruiden en specerijen. Dat klinkt toch op zijn minst zéér interessant? Lees vooral verder voor alvast een aantal ingrediëntsuggesties als bergamot, vanille, rozemarijn, venkel en gedroogde abrikoos (niet in déze combinatie, even voor de duidelijkheid;).

Laat die zomer nu maar lekker (weer) komen!! 

Meer informatie

TIP VAN DE DAG Onderzoek mee met Homme

vrijdag 12 juni 2020

Zoekt u nog een te gek, grappig en (nog veel te) onbekend kinderboek voor uw kind? Zoek dan niet verder! Nadine las Homme en het noodgeval van leerkracht Annejan Mieris en had haar favoriet van het jaar 2019 wel te pakken.

Homme wordt opgescheept met Pien, een mal meisje uit zijn klas, omdat zijn moeder zijn slaapkamer beschikbaar stelt als Pien even niet thuis kan wonen. Hoewel Homme eigenlijk niks met Pien te maken wil hebben (de groepsdruk op school is groot), wordt hij toch wel nieuwsgierig naar het onhandige, beetje gekke meisje. Hij gaat op onderzoek uit.

Vanaf een jaar of 8.
Met geweldige illustraties van Linde Faas!

Meer informatie

DAAN HEERMA VAN VOSS bezoekt van der Meer

zaterdag 13 juni 2020

Gefascineerd door dagboeken uit eerdere crisistijden ging Daan Heerma van Voss op zoek naar wat we de eerste 7 weken van de Coronacrisis (van 12 maart tot 3 mei) ervoeren. Hij vond grote en kleine verhalen, beleefd in het oog van de storm of in de luwte van het balkon, van overal ter wereld. Heerma van Voss tekende ze op en vulde ze aan met eigen bevindingen en ging op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat gebeurt er met ons, als de wereld die we kennen stil komt te staan?

Tussen 15 en 16 uur gaat Nadine in gesprek met Daan over wat de crisis voor kunst en cultuur betekent aan de hand van de verhalen uit zijn boek waarvan hij de gehele opbrengst naar de boekhandels laat gaan.

Reserveren gewenst, aanvang 15.00 uur, toegang vrij

Meer informatie

LEESCLUB AAN ZEE Viktor

dinsdag 16 juni 2020

De Leesclub aan Zee gaat deze maand weer een voorzichtige start maken; op 1,5 meter afstand komen we bijeen bij boekhandel van der Meer om het boek Pastorale van Stephan Enter alsnog kort te bespreken. We hebben er ook voor gekozen om een nieuw boek te lezen en te bespreken; Viktor van Judith Fanto, een debuutroman (op de longlist voor de Hebban Debuutprijs) gebaseerd op een Joods-Oostenrijkse familie. Familie van de schrijfster Judith Fanto.

Graag reserveren, aanvang 19.30 uur, deelname €5,- (ter plekke te voldoen). 

Meer informatie