augustus

MAAK JE EIGEN LIEBERMANN

zondag 26 augustus 2018

Deze zomervakantie dagen wij kinderen uit hun 'eigen Liebermann' te maken. Raak geïnspireerd door de kunstwerken die door het dorp verspreid, langs de Max Liebermann route te vinden zijn én door het leuke prentenboek De zee van meneer Max en teken, schilder, kleur jouw eigen kunstwerk in de stijl van deze grote kunstenaar. Lever jouw werk uiterlijk zondag 26 augustus in bij van der MEER / Het Cultuurcafé zodat het een plekje krijgt in de speciale tentoonstelling. Zaterdag 1 september zullen Koos Meinderts en Annette Fienieg een prijs uitreiken aan de mooiste Liebermann van Noordwijk.

Tip! Met de picknickmand van Het Cultuurcafé én de wedstrijd 'Maak je eigen Liebermann' wordt de Liebermann route door Noordwijk ook een leuk uitje voor kinderen.

Meer informatie

ZOMERVAKANTIE LEESBINGO afhalen en inleveren t/m 31 augustus

dinsdag 28 augustus 2018

Onze tip tegen de zomer(lees)dip bij basisschoolkinderen: haal onze Zomerleesbingokaart op in de boekhandel, lees de hele zomer door en lever je volle kaart weer in voor 31 augustus. Blijf op AVI niveau én wie weet win jij ook wel een van de vele, mooie prijzen!

Meer informatie

PICKNICKEN LANGS DE LIEBERMANN ROUTE

dinsdag 28 augustus 2018

Reserveer in de maand augustus een picknickmand bij Het Cultuurcafé voor langs de Liebermann route door Noordwijk. In de goed gevulde mand (€15,- p.p.) zitten niet alleen belegde broodjes en salade, maar ook het boekje over de Max Liebermann route met afbeeldingen van de kunstwerken die je onderweg tegen komt. Voor de inhoud van de mand heeft Frank zich laten inspireren op het boekje Picknick van Suzy Ashford. Bij het inleveren van de picknickmand na afloop van de route, ontvang je het boekje of uw borg (€10,-) terug.

Tip! Wandel of fiets de route met kinderen en laat ze meedoen aan de Maak je eigen Liebermann wedstrijd.

Vanwege een beperkt aantal manden graag reserveren via info@boekhandelvandermeer.nl of 071-3613073

Meer informatie

UKELELE WORKSHOP 'UKED'

woensdag 29 augustus 2018

Maak kennis met het leuke en gemakkelijke instrument ukelele onder leiding van Baukje Luyten aan de hand van het ontzettend inspirerende boek Uked. Met het boek heb je vrije toegang tot de workshop. Aanschuiven mag ook, voor slechts 10 euro kun je in een uurtje proeven aan de ukelele. 

Bij goed weer vindt de workshop plaats op het strand onder strandpaviljoen Take2 aan de Koningin Astrid Boulevard. Daar heeft Sé Aniba een gezellig strandverhuur waar hij een plek voor ons zal inrichten.

Aanvang 19.30 uur, toegang €10,- (vrij met het boek), graag reserveren 

Meer informatie

september

KOOS MEINDERTS & ANNETTE FIENIEG over De zee van meneer Max

zaterdag 1 september 2018

Koos Meinderts en Annette Fienieg reiken de prijs uit aan de 'beste Liebermann van Noordwijk'. De schrijver en illustrator van De zee van meneer Max lezen voor en vertellen over het prachtige prentenboek bij de tentoonstelling over Max Liebermann. De kunstwerken die zijn ingeleverd voor de wedstrijd 'Maak je eigen Liebermann' worden tentoongesteld en de winnaar wordt bekend gemaakt.

Aanvang 10 uur, toegang vrij, graag even reserveren

Meer informatie

COLLEGE CULTUURCAFÉ door Helmus Wildeman

zondag 2 september 2018

De eerste zondag van de maand verandert Het Cultuurcafé in collegezaal. Dit keer vertelt Helmus Wildeman over Max Liebermann.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie

OPEN PODIUM Paul McCartney

zaterdag 8 september 2018

Paul McCartney brengt 7 september een nieuw album uit, Egypt Station. In het kader daarvan presenteren we een open podium met songs van Paul McCartney. Zing je of maak je muziek, speel je in een band en vind je het leuk bij ons op het podium te staan? 

Reserveer een plek op het open podium tussen 14 en 17 uur via info@boekhandelvandermeer.nl of 071-3613073
Wij zorgen voor de PR, er is een vleugel tot je beschikking, microfoons en versterking aanwezig.

Meer informatie

JOHN ELLIOTT singer songwriter

zondag 9 september 2018

John Elliott is een soulvolle singer songwriter uit San Francisco (USA). Elliott zingt, speelt gitaar en piano en tourt deze maand door Europa. Een voorproefje is hier te beluisteren.

Aanvang 14 uur, toegang vrij, graag reserveren 

Meer informatie

CREA CAFÉ voor mama's en kids

woensdag 12 september 2018

Séline Schaft organiseert het eerste Crea Café voor mama's en kids in Het Cultuurcafé. Séline geeft een workshop hippe schaaltjes schilderen aan de leestafel, terwijl kinderen kunnen luisteren naar een voorleesverhaal in de boot of een kleurplaat kunnen maken.

Aanvang 10 uur (duur: ca. 1 uur), deelname €12,50 (moeder/oma met kind), graag even reserveren via info@afrit24.nl of in de boekhandel

Meer informatie