januari

THEE, TAART & LEESVOER LEESCLUB leest Elanus

vrijdag 18 januari 2019

De Thee, taart & leesvoer YA leesclub van van der MEER leest en bespreekt Elanus van Ursula Poznanski. Thee en leesvoer verzorgt de boekhandel, de taart wordt iedere leesclub door een andere deelnemer gebakken. Na het bespreken van dit boek, duikt de leesclub de YA hoek in om daar het boek voor de volgende keer te kiezen.

Deelname gratis, aanvang 19 uur, graag reserveren

Meer informatie

LEESCLUB AAN ZEE over Terug naar Neerpelt

dinsdag 22 januari 2019

De Leesclub van van der MEER wordt nieuw leven ingeblazen. Iedere derde dinsdag van de maand leidt Martha Leesclub aan Zee bij boekhandel Van der MEER. Deze eerste keer bespreekt ze Terug naar Neerpelt van Lieve Joris. Aan het eind van de leesclub wordt een selectie boeken voorgesteld waaruit het boek voor de volgende leesclub wordt gekozen. Deelname kan per keer worden doorgegeven.

Aanvang 19.30 uur, deelname €5,- inclusief koffie/thee en een drankje op de avond zelf te voldoen, we horen graag of je komt info@boekhandelvadermeer.nl, 071-3613073, what's app 06-83835491 of in de boekhandel. 

Meer informatie

VOORLEESONTBIJT

woensdag 23 januari 2019

We beginnen de Voorleesdagen 2019 vandaag met een voorleesontbijt voor de allerkleinsten. We serveren een lekker ontbijtje (€5,- p.p.) en je kunt op verschillende plekken aanschuiven om te worden voorgelezen!

Tussen 9 en 11 uur, toegang vrij, graag reserveren

 

Meer informatie

Nieuwjaarsquiz Windkracht 3pt0

donderdag 24 januari 2019

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Nieuwjaarsquiz Windkracht 3pt0. In groepjes van vier mensen worden mensen uitgedaagd zoveel mogelijk punten te halen en de eervolle wisselbeker in de wacht te slepen. De vragenrondes hebben thema’s als: sport, lokale politiek 2018, muziek, culinair en nog veel meer.

In groepjes van vier mensen worden mensen uitgedaagd zoveel mogelijk punten te halen en de eervolle wisselbeker in de wacht te slepen. De vragenrondes hebben thema’s als: sport, lokale politiek 2018, muziek, culinair en nog veel meer.

De quiz begint om 19.30 uur (inloop en koffie vanaf 19 uur), deelname €2,50 p.p. op de avond zelf te voldoen aan de kassa, graag reserveren

Meer informatie

Mee(r) eten

donderdag 24 januari 2019

Schuif aan voor Mee(r) eten. Er wordt gekookt uit een actueel kookboek en gezamenlijk gedineerd. Vanaf 17 uur kunt u aan tafel, om 17.30 uur wordt de maaltijd geserveerd. Om 19 uur sluiten we af. Graag minimaal 24 uur van tevoren reserveren via info@boekhandelvandermeer.nl, 071-3613073 / what's app 0683835491 of in de boekhandel. Beperkt aantal plaatsen.

Meer informatie

TAMARA DE WEIJER

zaterdag 26 januari 2019

Eet beter in 28 dagen met Tamara de Weijer. Ontmoet huisarts De Weijer en hoor meer over haar motto Geen pillen maar paprika. In Het Cultuurcafé worden hapjes geïnspireerd op het kookboek geserveerd.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren (bij minder dan 25 aanmeldingen, gaat de lezing helaas niet door, houd deze pagina in de gaten voor de details).

Meer informatie

februari

COLLEGE CULTUURCAFÉ door Adwin de Kluyver

zaterdag 2 februari 2019

Adwin de Kluyver neemt ons tijdens het College Cultuurcafé van februari mee op reis langs mythes, legendes, overleveringen, wetenschappelijke ontdekkingen, verdichtsels, utopieën en hersenschimmen. Hij schreef Het gedroomde Noorden, een prachtig, eigenzinnig mengsel van reisverslag, atlas en tragikomische geschiedschrijving. Hét boek voor iedereen die wel eens naar het Noorden reist. Of van het Noorden droomt.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie

THE TICKETS

zondag 3 februari 2019

The Tickets treden op in Het Cultuurcafé. Dave en Nigel begeleiden hun authentieke Engelstalige zang met steeds wisselende combinaties van gitaar, bas, mandoline, dobro, ukelele, mondharmonica’s en diverse percussie-instrumenten die tegelijkertijd met de voeten bespeeld worden. 

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

 

 

Meer informatie

Dominique Haijtema vertelt over Nooit meer een zelfhulpboek

zaterdag 9 februari 2019

Dominique Haijtema schreef het boek Nooit meer een zelfhulpboek over haar zoektocht naar houvast na een hersenbloeding. Als ze een paar jaar later wordt gediagnosticeerd met epilepsie, moet ze haar wereld- en zelfbeeld nog verder bijschaven. Nooit meer een zelfhulpboek gaat onder meer over haar epilepsie (11 feb is wereld epilepsie dag), maar vooral over het omgaan met tegenslag en dat kennis iets anders is dan wijsheid. Omdat Noordwijk een belangrijke rol speelde in het leven van Haijtema vertelt ze vandaag over haar boek bij van der MEER.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie

LEESCLUB AAN ZEE

dinsdag 19 februari 2019

Iedere derde dinsdag van de maand komt Leesclub aan Zee bijeen in Het Cultuurcafé.

Zodra de Leesclub een nieuw boek gekozen heeft om te bespreken, maken we dat hier bekend.

Aanvang 19.30 uur, deelname €5,- inclusief koffie/thee en een drankje op de avond zelf te voldoen, we horen graag of je komt info@boekhandelvadermeer.nl, 071-3613073, what's app 06-83835491 of in de boekhandel. 

Meer informatie