februari

COLLEGE CULTUURCAFÉ door Felix Klos

zondag 4 februari 2018

De jonge Oxford-historicus Felix Klos geeft college in Het Cultuurcafé over Winston Churchill, vader van Europa. In zijn gelijknamige boek gebruikt Klos een schat aan niet eerder gepubliceerd materiaal om het fascinerende verhaal te vertellen van Churchills beslissende rol in de naoorlogse Europese eenwording.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

 

Meer informatie

GEEF EEN BOEK CADEAU!

vrijdag 9 februari 2018

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Het jeugdboek van 2018 is Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren.

Meer informatie

TIM KERSSIES TRIO

zaterdag 10 februari 2018

Tim Kerssies, de accordeonist van Pierre et les Optimistes, de band die in oktober vorig jaar op het podium stond, is terug in Het Cultuurcafé. Dit keer met zijn gypsy jazz trio.

Aanvang 15 uur, tickets €5,- incl. koffie/thee verkrijgbaar online en in de boekhandel.

Meer informatie

DAG VAN DE SPIRITUALITEIT

zondag 11 februari 2018

Het is de Dag van de Spiritualiteit bij van der MEER/Het Cultuurcafé.

Schuif aan bij medium Tooske Laurier, helderziende Wim Brama of Leenard Turk voor jouw naamuitleg. Elise Simons is aanwezig om te vertellen over Meditaties op de Grote Arcana van de Tarot - hermetisme en christendom, een verkenningstocht waarvan zij de mede-vertaler is. 

Tussen 14 en 17 uur, toegang vrij.

Meer informatie