MINI OPERA 'HELP, MIJN STEM IS WEG!'

donderdag 8 februari 2018 17:00
MINI OPERA 'HELP, MIJN STEM IS WEG!'

Presentatie van de mini opera Help, mijn stem is weg!
Deze heuse mini opera voor kleuters werd ontwikkeld naar een idee van Aga de Wit en Herma van Piekeren. Deze middag zullen we met medewerking van Rens Tienstra op piano een lied uit de opera dat ook op de cd staat laten horen. Een aantal kinderen zullen al een lied laten horen en ook het publiek zal zingend meemaken hoe de opera is geschreven.

Aanvang 17 uur, toegang vrij

Op de dag voor haar verjaardag gaat Merel met mama en hond Kwispel naar hun vakantiehuisje in het bos. De vogels en Oehoe de uil zijn blij dat ze er weer zijn. Merel heeft een ansichtkaart bij zich van haar papa die stuurman is op een schip. Ze vind het jammer dat hij niet op haar verjaardag zal zijn. Als Oehoe haar vraagt of haar papa de weg wel terug weet is ze toch wat ongerust. 

Merel droomt dat zijn schip in een storm is vastgelopen op een eiland.  De volgende ochtend wil ze mama vertellen wat ze gedroomd heeft, maar ze is haar stem kwijt. 

Samen met Kwispel gaat ze haar stem zoeken…..ZOU ZE HEM VINDEN?

Herma van Piekeren Muziekproducties in samenwerking met Kleinkoor Academy en de Kunstbrigade Amsterdam

 

De opera gaat uit van de kinderstem en zet die tegenover de zang van vogels: Je kunt je stem op verschillende manieren gebruiken en soms doet hij het even niet.
Vaak heb je als kind ook letterlijk geen stem in beslissingen die er om je heen genomen worden. Opera elementen uit de volwassen opera zijn gebruikt, daar hoort het op verschillende manieren van stemgebruik bij. Ook heeft de hoofdpersoon Merel een eigen aria ( LIED) die, omdat ze haar stem kwijt is, gezongen wordt door de vogels van het bos. 
De ouverture en underscores zijn geleend uit het klassieke symfonische repertoire en de stem van vader is ingezongen door een bariton als een verwijzing naar Don Giovanni , opera van WA Mozart.
Het boekje is mooi vormgegeven door Jullie vd Plas uit Amsterdam en de opnames zijn gemaakt door Daan Tonies met de stemmen van Eefje Paddenburg en Henk Neven

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris