BREIEN! in van der MEER/Het Cultuurcafé

woensdag 21 februari 2018 14:00
BREIEN! in van der MEER/Het Cultuurcafé

Elke woensdagmiddag breien! Breien, of een ander handwerk, met De Breischool. Iedereen kan aanschuiven, jong en oud, dames en heren, Nederlands- en anderstalig. Neem je eigen project, naalden en garen en ander gereedschap mee. Of, als je nog nooit gebreid of gehaakt hebt, gebruik onze naalden en wat garen om te oefenen.

Elke woensdag 14.00 – 16.00 uur. Deelname is gratis.

Door te gaan breien in Van der Meer/Het Cultuurcafé hopen we meer kinderen en volwassenen te bereiken en hopen ook meer ervaren breisters en haaksters (m/v!) te interesseren mee te doen. 
De Breischool geeft les, breit in opdracht en voor goede doelen zoals bijvoorbeeld voor de stichting Breiboezem. Deze stichting levert materiaal waarvan de breisters zachte katoenen borstprotheses breien in alle maten en kleuren. Die worden dan door de stichting mooi verpakt en gratis verstuurd naar de aanvraagsters. 

De Breischool bestaat sinds september 2014 en is een initiatief van Corrie Kuster uit Noordwijk, om de breikunst en andere handwerken levend houden, het te leren aan anderen, samen bezig te zijn en iets te mogen betekenen voor een ander. Corrie is op haar 4e begonnen met handwerken en is sindsdien niet meer gestopt. 

De variaties die je kunt breien, haken, macrameeën, knopen, vilten, punniken, en al wat dies meer zij, zijn eindeloos. Van mode tot woonaccessoires, van speelgoed tot sieraden. Bij ieder project wordt de vaardigheid en creativiteit groter. Wol brengt zachtheid, kwaliteit, kleur, kracht, speelsheid en ook glamour. Het is fijn zelf iets moois te maken, met liefde voor wat je doet, noeste arbeid, stapje voor stapje opbouwen. Lussen verbinden, het geeft ruimte, rust en stilte, even uit de versnelling, meer ervaren en genieten van het moment en van elkaar. 

De Breischool staat ook voor milieubewust en wil graag met natuurlijke en gerecyclede materialen werken. Dit jaar gaat zij ook voor het eerst spullen verkopen. De opbrengst daarvan wordt besteed aan de inkoop van nieuw katoengaren om mutsjes te breien voor pasgeboren baby's in Uganda. Hier gaat een  leerling van de breischool stage lopen in de verloskunde. We gaan ook breien voor weeskinderen in Burundi in samenwerking met stichting de Morgenster in Noordwijk. 
De Breischool heeft tevens een atelier waar gebreid wordt op aanvraag. Het materiaal is voor eigen rekening maar de kosten voor het breien zijn minimaal. Zo kunnen we een enkel vest breien of een paar sokken maar ook speciale ontwerpen voor een bedrijf of vereniging zoals bijvoorbeeld leuke sleutelhangers . 

Wil je meer dan één keer per week samen breien. Behalve op woensdag in Van der Meer/Het Cultuurcafé is de Breischool aan de Kruizemunt 16 ook iedere maandagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur open. Op beide dagen is de toegang gratis. Op woensdag zijn de consumpties in Van der Meer/Het Cultuurcafé wel voor eigen rekening.
Meer info en contact: www.debreischool.com
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris