MAAK KENNIS MET 'DE SCHIJF VAN FIEF'

zaterdag 18 januari 2020 14:00
MAAK KENNIS MET 'DE SCHIJF VAN FIEF'

De Schijf van Fief is een nieuw, praktisch handboek voor ouders met onder andere wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezonde voeding voor kinderen in de groei en praktische tips voor de samenstelling van de dagelijkse voeding. In het boek legt auteur Cécile Scheele uit hoe we ons voedingspatroon kunnen terugbrengen naar een gezond evenwicht. Kom vanmiddag voor advies, toelichting én proeven aan recepten uit het boek naar Het Cultuurcafé.

Aanvang 14 uur, toegang vrij, graag reserveren

Steeds meer welvaartsziekten op jonge leeftijd door verkeerd voedingspatroon van kinderen

De Schijf van Fief: handboek gezonde voeding voor opgroeiende kinderen

Er missen steeds meer belangrijke voedingsstoffen in het menu van onze kinderen door een veranderd eetpatroon in de afgelopen decennia. Daardoor lopen zij steeds meer kans op welvaartsziekten op steeds jongere leeftijd. De Schijf van Fief is een nieuw, praktisch handboek voor ouders met onder andere wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezonde voeding voor kinderen in de groei en praktische tips voor de samenstelling van de dagelijkse voeding. Zo geven zij hun kinderen met de juiste voedingsstoffen in de juiste balans een optimale start.

Ons voedingspatroon is uit balans. Sinds het eind van de twintigste eeuw heeft de groei van het aantal mensen met overgewicht  epidemische vormen aangenomen. Bijzonder verontrustend is de snelle toename van obesitas bij kinderen. Ook krijgen mensen op steeds jongere leeftijd welvaartsziekten als hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Onder andere ‘gezonde’ voedingsadviezen van de afgelopen decennia zijn hier debet aan. Meer dan ooit is inzicht in een gezonde voeding noodzakelijk. In het boek De Schijf van Fief legt auteur Cécile Scheele uit hoe we ons voedingspatroon kunnen terugbrengen naar een gezond evenwicht. Haar adviezen zijn gebaseerd op de vele voedingsonderzoeken van haar vader, dr. C.W. Scheele. Het boek is een wetenschappelijk antwoord op de huidige misvattingen over voeding.

Scheele: “Als consumenten zijn we de weg een beetje kwijt in alle voedingsadviezen. Onder andere door het internet hebben we de beschikking over een veelheid van informatie, waarvan je niet meer weet wat gegrond is en wat niet. Iedereen kan hier ook van alles op plaatsen. We raken hierdoor eigenlijk juist slecht geïnformeerd en verward. Aan de andere kant bereikt belangrijke wetenschappelijke kennis het grote publiek juist niet. Voor veel ouders is het daarom onduidelijk wat hun kind in welke fase van de groei aan voeding nodig heeft. Dat is de reden dat ik met mijn vader dit boek heb uitgebracht. Gebaseerd op zijn eigen onafhankelijke onderzoeken en die van collega wetenschappers. Gegoten in een toegankelijk en aantrekkelijk verhaal voor iedere ouder. Dit boek geeft ouders inzicht in hoe het lichaam van hun kind groeit en hoe je die groei ondersteunt met een gezond en evenwichtig eetpatroon. We willen met dit boek wetenschappelijke kennis over gezonde voeding voor opgroeiende kinderen toegankelijk, begrijpelijk en aantrekkelijk maken voor iedereen. En daarmee welvaartsziekten een halt toeroepen.”

In De Schijf van Fief staat uitgebreide kennis over voedingstoffen die kinderen nodig hebben. Ongefundeerde meningen over eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels in voeding worden in een ander daglicht geplaatst.  Verder staan er gerichte adviezen in over de samenstelling van de dagelijkse voeding en praktische tips voor alle groeifasen, afgewisseld met expert talks, recepten, leuke (voorlees)verhalen en inspiratie om het kind bij dit voedingspatroon te betrekken. In het boek wordt ook aandacht besteed aan een vegetarisch eetpatroon en wordt noodzakelijk informatie verstrekt over hoe een ouder kan voorkomen dat het kind een tekort krijgt aan belangrijke voedingsstoffen. Speciaal hiervoor is de Veggie Proteïne Index ontwikkeld, waarin ouders kunnen controleren of hun kind voldoende essentiële aminozuren binnenkrijgt, die nodig zijn voor een optimale groei.

Het boek is gedrukt op oogstafval voor een zo laag mogelijke footprint.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris