POP-UP LEESCLUB met Roelof van Gelder

zondag 26 januari 2020 15:00

In de Week van de Leesclub komt Libris Geschiedenisprijs winnaar Roelof van Gelder naar van der MEER voor een pop-up geschiedenisleesclub. Bespreek met hem en gespreksleider Niels Koemans het boek 'Dichter in de jungle', een indrukwekkende biografie over het leven van John Gabriel Stedman ‘de Multatuli van Suriname’. 

Aanvang 15 uur, deelname vrij, graag reserveren

De Week van de Leesclub vindt plaats van 25 t/m 31 januari 2020. Het doel van deze campagne is te laten zien hoe leuk en waardevol het is om te lezen, sámen te lezen en met elkaar in gesprek te gaan over boeken. Er zal iemand van Stichting Senia aanwezig zijn om toe te lichten hoe de leescluborganisatie werkt. We willen deze geschiedenisleesclub graag van u horen of er behoefte is aan een themaleesclub als deze. Mocht u dat ons per mail willen laten weten, kan dat ook: info@boekhandelvandermeer.nl

Niels Koemans is vertegenwoordiger voor de uitgeverijen van New Book Collective. Hij studeerde geschiedenis en zal deze pop-up leesclub leiden.

‘Dichter in de jungle’, van Roelof van Gelder is een indrukwekkende biografie over het leven van John Gabriel Stedman ‘de Multatuli van Suriname’ . Stedman, een Schots-Nederlandse officier, schreef het in 1796 verschenen boek ‘Narrative of a five years’ expedition against the Revolted Negroes of Surinam’. Stedman maakte deel uit van een expeditieleger in Suriname dat als taak had slaven op te sporen die van hun plantages waren weggelopen. In zijn boek beschreef Stedman gedetailleerd de gruwelijke wijze waarop sommige plantage-eigenaren omgingen met hun slaven. Het boek was geïllustreerd met tachtig op Stedmans eigen tekeningen gebaseerde gravures en werd vrijwel meteen een internationaal succes. Het werd vertaald in meerdere talen, waaronder het Nederlands. Hierdoor werd dit boek een belangrijk instrument in de strijd tegen de slavernij. Stedmans prenten zijn nog steeds iconen van de slavernijgeschiedenis.

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris