COLLEGE CULTUURCAFÉ door Philip Dröge

zondag 7 januari 2018 15:00
COLLEGE CULTUURCAFÉ door Philip Dröge

Iedere eerste zondag van de maand verandert Het Cultuurcafé in een collegezaal. Dit keer geeft Philip Dröge college over Christiaan Snouck Hurgronje, een 28-jarige predikantenzoon uit Leiden. Hij maakte deel uit van een bescheiden karavaan die op 1885 arriveert in Mekka.

Aanvang 15:00 uur, tickets €5,- (incl. koffie/thee na afloop) verkrijgbaar bij van der MEER, boekhandel Grimbergen in Lisse en online, graag reserveren

Philip Dröge schreef een boek over deze jongeman. Pelgrim is de biografie van een man die decennialang zijn neus in de grootste politieke en culturele wespennesten van zijn tijd steekt. Eerst in Mekka, later in het strijdlustige Atjeh, het noordelijke deel van Sumatra dat de Nederlandse kolonisator maar niet weet te onderwerpen. In dit boek duikt Philip Dröge in het vergeten leven van Christiaan Snouck Hurgronje; wetenschapper, spion en avonturier in een tijd waarin het onbekende nog lonkte en de kans bood om in exotische oorden naam te maken. Hij ontdekt dat Christiaans dubbelleven voortkomt uit een complex en dubbelzinnig karakter, dat hem evenveel roem als problemen bezorgt.

Als een van de eerste westerlingen dringt Christiaan door tot het grootste heiligdom van de islam, en waagt daarmee zijn leven. Om zijn doel te bereiken, neemt Christiaan een beslissing die de rest van zijn leven zal beheersen. Hij bekeert zich. Of toch niet? Vanaf dat moment leidt Christiaan een dubbelleven, in dienst van zijn nieuwsgierigheid, academische eerzucht en als Nederlandse spion.

Het boek Pelgrim is in de webshop en in de boekhandel aan De Keuvel verkrijgbaar.

Na het college staat voor de toehoorders koffie/thee klaar en blijft Philip om te signeren en/of na te praten.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris