COLLEGE CULTUURCAFÉ door Hans Dooremalen

zondag 1 juli 2018 15:00
COLLEGE CULTUURCAFÉ door Hans Dooremalen

Hans Dooremalen geeft college tijdens de eerste zondag van de maand juli. Hij gaat vertellen over Descartes en het sociale en politieke leven van het zeventiende-eeuwse Amsterdam aan de hand van misschien wel de eerste filosofische detective Descartes in Amsterdam.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Descartes in Amsterdam is niet alleen een spannende detective, maar ook een filosofische en historische roman. Het boek biedt een introductie in de vroege cartesiaanse methode en dompelt de lezer onder in het sociale en politieke leven van het zeventiende-eeuwse Amsterdam, bevolkt door beroemde historische figuren als Caspar Barlaeus, Andries Bicker en Nicolaes Tulp.
Hans Dooremalen neemt je mee naar Amsterdam, oktober 1634. Naast de Westerkerk wordt een lijk gevonden. In de verse sneeuw is een vreemd symbool getekend en de hand van het naakte lijk omklemt een rapier. Wanneer meer doden onder vergelijkbare, mysterieuze omstandigheden worden aangetroffen, wordt de hulp ingeschakeld van een beroemde inwoner van de stad: René Descartes. De Franse filosoof zet zijn befaamde methode in om het mysterie te ontrafelen.
Hans Dooremalen is wetenschapsfilosoof en philosopher of mind aan Tilburg University. In 1997 studeerde hij daar af in taalfilosofie bij Filip Buekens en in 2003 promoveerde hij in de philosophy of mind bij Ton Derksen aan de Radboud Universiteit. Vanaf 2001 heeft hij aan verschillende instellingen filosofieonderwijs verzorgd en lezingen gegeven in binnen- en buitenland.
Samen met Maurice Schouten en Herman de Regt schreef hij verschillende boeken over wetenschapsfilosofie en philosophy of mind.
Op 25 mei 2018 verscheen zijn eerste roman - Descartes in Amsterdam - bij uitgeverij Boom. Het is een filosofische detective met Descartes als speurder in de Gouden Eeuw in Amsterdam. 
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris