AFGELAST Wandel met Flip van Doorn over landgoed Leeuwenhorst

woensdag 12 juli 2017 15:00
AFGELAST Wandel met Flip van Doorn over landgoed Leeuwenhorst

AFGELAST - We nodigen Flip op een later moment nog eens uit.

Wandel samen met Flip van Doorn over landgoed Leeuwenhorst en bekijk het gebiedje door de ogen van De eerste wandelaar, predikant Jacobus Craandijk. De wandeling vertrekt om 15 uur bij de entree van het landgoed, Parkeerplaats aan Gooweg 36.
Deelname €5,- (incl. koffie/thee in de boekhandel) Tickets verkrijgbaar in de boekhandel of via Noordwijk Ticket.

's Avonds om 20 uur geeft Flip van Doorn een lezing over De eerste wandelaar en wandeltips in Nederland bij Bibliotheek Katwijk.
Tickets daarvoor zijn te koop bij de bibliotheek en online.

Wandelen was lange tijd iets voor de elite. Tot in de tweede helft van de negentiende eeuw de doopsgezinde predikant Jacobus Craandijk besloot zijn voettochten te beschrijven. Craandijk was een chroniqueur van zijn tijd. Laverend tussen vooruitgangsoptimisme en nostalgie, beschreef hij in meanderend proza een snel veranderende samenleving. Door de industrialisatie ding het land op de schop en met de komst van de spoorwegen werden talloze streken toegankelijk gemaakt; tegelijkertijd ontstond er belangstelling voor de natuur. Met zijn Wandelingen door Nederland met pen en potlood wist Jacobus Craandijk zijn landgenoten massaal op de been te krijgen.

Flip van Doorn, verwoed wandelaar én schrijver, treedt in de voetsporen van Jacobus Craandijk, om Nederland opnieuw te ontdekken en om het land te bekijken door de ogen van de eerste wandelaar.

De eerste wandelaar is verkrijgbaar bij van der MEER in de boekhandel of in de webshop.

U kunt op eigen gelegenheid naar de parkeerplaats aan Gooweg 36 komen. De wandeling begint om 15 uur vanaf daar. We vertrekken ook met een of twee auto's vanaf de boekhandel om 14.45 uur. Laat het even weten als u mee wilt rijden: 071-3613073 of nadine@boekhandelvandermeer.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 22 december 2017 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris