THEE, TAART & LEESVOER LEESCLUB leest Hazels pentakel

vrijdag 18 mei 2018 19:00
THEE, TAART & LEESVOER LEESCLUB leest Hazels pentakel

De Thee, taart & leesvoer jongerenleesclub leest en bespreekt Hazels pentakel van Marte Jongbloed. Marte is de dag na de leesclub, zaterdag 19 mei te gast in de boekhandel voor een workshop en om vragen over haar boek te beantwoorden. Deze leesclubavond kun je los van de workshop bijwonen.

Aanvang 19 uur, toegang vrij, graag even reserveren.

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.

Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Voor De Heksenspiegel-trilogie heeft Marte Jongbloed veel research gepleegd, coven-workshops gevolgd en rituelen met echte heksen uitgevoerd. In 2017 won ze een Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (8+). Hazels pentakel is voor 13 jaar en ouder.

De Thee, taart & leesvoer leesclub bestaat inmiddels een jaar. Eens in de 6 á 8 weken komt de leesclub bijeen, iedereen kan per keer beslissen om deel te nemen. Een van de deelnemers zorgt voor taart, de boekhandel voor thee en leesvoer. Aan het eind van de gesprekken over het leesvoer van deze keer, kiezen de deelnemers gezamenlijk het boek voor de volgende leesclub. In de Facebookgroep Thee, taart & leesvoer houden jonge lezers elkaar op de hoogte.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris