WORKSHOP HEKSENSPIEGEL door Marte Jongbloed

zaterdag 19 mei 2018 15:00
WORKSHOP HEKSENSPIEGEL door Marte Jongbloed

Marte Jongbloed, de auteur van Hazels pentakel, het Thee, taart & leesvoer boek van deze maand komt naar de boekhandel voor een workshop. Maak een magische talisman of amulet en vraag Marte honderduit over haar boek.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveeren

Vrijdagavond 18 mei bespreekt de Thee, taart & leesvoer jongerenleesclub Hazels pentakel. De vragen die daar opkomen, kunnen de deelnemers de volgende dag aan de auteur zelf stellen.

Geen zin of tijd voor de leesclub? Je kunt ook alleen zaterdag naar de workshop komen. Marte laat iedereen een magische talisman of amulet maken. Die kun je in je handtas of jaszak doen voor bescherming, of in je slaapkamer leggen als je last van nachtmerries hebt, of in je schooltas doen als je een lastig proefwerk moet maken. Marte werkt met verschillende gedroogde kruiden, kleine edelsteentjes, en 'zwart zout'.

Marte laat iedereen een magisch symbool uitkiezen en tekenen en iedereen schrijft een eigen, mooie spreuk...

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.

Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Voor De Heksenspiegel-trilogie heeft Marte Jongbloed veel research gepleegd, coven-workshops gevolgd en rituelen met echte heksen uitgevoerd. In 2017 won ze een Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (8+). Hazels pentakel is voor 13 jaar en ouder.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris