november

FILOSOFIELEESCLUB over Tijd van Rüdiger Safranski

donderdag 2 november 2017

Ad van Houwelingen organiseert opnieuw een filosofieleesclub. Hij bespreekt in 4 bijeenkomsten op donderdagochtend het boek Tijd van Rüdiger Safranski.

Aanvang 09.30 uur, tickets €39,99 inclusief Tijd van Rüdiger Safranski (t.w.v. €21,99) en koffie/thee bij aanvang.

 

 

Meer informatie

Thee, taart & leesvoer leesclub (YA)

vrijdag 3 november 2017

De Thee, taart & leesvoer young adult leesclub komt voor de vierde keer bijeen. De deelnemers kozen het boek Onverschrokken om deze avond te bespreken. Thee en taart staat klaar, over leesvoer gaan we het hebben!

Aanvang 19 uur, toegang vrij, laat wel even weten of je komt!

Meer informatie

AALTJE VAN ZWEDEN OVER 'OM WIE JE BENT'

zaterdag 4 november 2017

Aaltje van Zweden schreef met Om wie je bent een indringend boek over haar eigen geschiedenis en over die van haar zoon Benjamin, die autisme heeft. In november 2016 ontving Van Zweden de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten.

Aanvang 14 uur, tickets €7,50 incl. koffie/thee met wat lekkers verkrijgbaar online en in de boekhandel. 

Meer informatie

LOU SJOEGE TREEDT OP

zondag 5 november 2017

Klezmerband Lou Sjoege treedt op met onze eigen Jos op contrabas! Lou Sjoege speelt Klezmermuziek. Klezmer is ontstaan uit verschillende muziekstromen uit verschillende delen van de wereld. Een heel toepasselijk concertje dus voorafgaand aan het College Cultuurcafé over de Palestijnse maatschappij.

Aanvang 14 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie

COLLEGE CULTUURCAFÉ met Els van Diggele

zondag 5 november 2017

Het tweede College Cultuurcafé wordt gegeven door Els van Diggele, de schrijfster van het boek We haten elkaar meer dan de Joden. Dit boek gaat níét over Israël en níét over de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Het gaat over de vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëlische bezetter? Van Diggele hoopt tijdens dit college iets meer inzicht in de Palestijnse samenleving te geven.

Aanvang 15:30 uur, toegang vrij, graag even reserveren.

Meer informatie

BEWUST BOLLENSTREEK

dinsdag 7 november 2017

De maandelijkse bijeenkomst van het netwerk Bewust Bollenstreek. Netwerk met een missie: een bewuste, ge­zonde, duurzame en prettige samenleving.

10 - 11.30 uur. Toegang vrij.

 

Meer informatie

RUSSISCHE AVOND MET ARTHUR JAPIN

donderdag 9 november 2017

Russische avond met Arthur Japin rond zijn nieuwste historische roman, Kolja over Sint-Petersburg en de Tsjaikovski’s.

Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19.30 uur. Tickets €15,- (incl. hapje en drankje in Russische stijl) verkrijgbaar online en in de boekhandel.

Meer informatie

DIEDERIK VAN MAREN OVER TROUWEN OF SEX?

vrijdag 10 november 2017

Diederik van Maren organiseert een vrijdagmiddagborrel voor single vrouwen bij Van der MEER. Hij praat je op luchtige en grappige wijze bij over de laatste dating tips uit zijn boek Trouwen of sex?

Aanvang 16 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie

LESS IS MORE OP HET PODIUM!

zaterdag 11 november 2017

Less is more bestaat uit Aat Boot, Peter de Water en Maudy Tiemstra. De naam van het trio zegt het al: door diverse nummers klein te brengen en de accenten te leggen op een dynamische begeleiding met daarop harmonieuze zang komen alle nummers meer dan tot hun recht.
Een gezellige warme sfeer maakt het geheel compleet.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie

BLOEMEN MET SMAAK

zondag 12 november 2017

Anna Koster is een 'bloemenconnaisseur'. Met haar bedrijf Floral Touch inspireert ze mensen om meer met eetbare bloemen te doen. Met haar workshops 'bloemenbonbons maken', presentaties, trainingen en bloemenproeverijen verbindt ze je met de natuur en de seizoenen. Haar boek Bloemen met smaak staat op de longlist voor Kookboek van het Jaar. Deze Kookboeken 7daagse is ze te gast in Het Cultuurcafé.

Aanvang 15 uur, toegang vrij, graag reserveren

Meer informatie