SOLOVOORSTELLING VECHTEN TEGEN EENZAAMHEID

donderdag 26 oktober 2017 19:30
SOLOVOORSTELLING VECHTEN TEGEN EENZAAMHEID

Een solovoorstelling over Eenzaamheid onder ouderen, redden en zelfredzaamheid. ‘Doe de deur open! Ik wil weten wie u bent. Ik kan uw eenzaamheid niet verdragen.’ 

Aanvang 19.30 uur, tickets €7,50 (incl. koffie/thee) verkrijgbaar online en in de boekhandel

Acteur Kees van Loenen speelt zijn eigen theatrale teksten. “Ik geef woorden aan het ondraaglijke, het onbespreekbare. Door te vertellen over mijn persoonlijke ervaringen, of door mijn personages te laten delen over hun diepe, innerlijke roerselen.”

Daarna nodigt Kees het publiek uit om in gesprek te gaan. Kees verzorgt het nagesprek, hij stelt vragen en brengt de dialoog op gang.
“Praten over wat je raakt of wat moeilijk is, creëert wederzijds begrip en brengt mensen nader tot elkaar.”

Kees van Loenen toerde jarenlang met zijn solo voorstellingen langs theaters in Nederland en België, en werd in 1985 genomineerd voor de Hans Snoeckprijs.
Hij was vast acteur bij Theatergroep Het Waterhuis, ontwikkelde zich daar als toneelschrijver en regisseur, en toerde door Afrika, Rusland en de Verenigde Staten. Het stuk over kindsoldaten ‘De Meisjes van Aboke’ maakte furore en werd in 2001 als tekst genomineerd voor De 1000-Watt-Prijs.

Vechten Tegen Eenzaamheid
Een solovoorstelling over redden en zelfredzaamheid 

‘Doe de deur open! Ik wil weten wie u bent. Ik kan uw eenzaamheid niet verdragen.’

In deze voorstelling kruipt Kees in de huid van een oude man. Tegelijkertijd kruipt de oude man onder zijn huid. Wat hem confronteert met zijn eigen eenzaamheid en met hoe dun het draadje is waar geluk aan hangt. Dat levert scherpe dialogen tussen de hoofdpersonen op waarin ze uitvechten hoe met eenzaamheid om te gaan.

Een voorstelling voor iedereen, 75 plussers, hun familie en professionals of vrijwilligers die met hen werken en voor studenten. Voor de eenzame oudere, bevat het stuk de boodschap dat ze zelf initiatief kunnen nemen. Voor andere betrokkenen brengt de voorstelling het inzicht dat te veel willen helpen, averechts werkt.

Het nagesprek biedt gelegenheid ervaringen, emoties en zienswijzen te delen. Dit biedt de mogelijkheid de communicatie tussen eenzame 75 plussers en hulpverleners of familie (weer) op gang te brengen.

Aanvang 19.30 uur, tickets €7,50 (incl. koffie/thee) verkrijgbaar online en in de boekhandel

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris