Duurzaam, groen & sociaal

Logo Van Der Meer Het Cultuurcafé (6) 

Van der Meer/Het Cultuurcafé wil op veel manieren het verschil maken.

Met onze boeken en andere kwaliteitsartikelen, onze heerlijke biologische koffie en thee en onze broodjes en andere lekkernijen geserveerd aan onze 'boekenbar', onze deskundige en behulpzame medewerkers en onze literaire en culturele activiteiten.

We willen graag duurzame, sociale en groene keuzes maken en aanbieden.

 Verpakking en plastics

Al uw aankopen verpakken we met zorg. Maar aan plastic wegwerptasjes doen we niet.  De ‘plastic soep’ in de wereld is immers al groot genoeg. We willen niet dat er nog meer microplastics in vissen en vogels, en daarmee in de hele voedselketen, belanden. Hebt u een tas nodig voor uw aankopen? We verkopen volledig uit PET-flessen gerecyclede tassen van ‘ECOZZ’, in verschillende prachtige dessins, en mooie linnen ‘Blossom Bag’ tassen met leuke tekstopdruk.

 Eco Tassen      

Ontwikkelingsproject Namibië

We ondersteunen een kleinschalig ontwikkelingsproject in Namibië.

Het ‘Wake up! Early Education Centre’ biedt zorg en onderwijs aan jonge kinderen in Windhoek. Met medewerking van onder meer de Lions, de Montessorischool en de PKN werden in Noordwijk al enige duizenden euro’s voor dit project ingezameld. Elke bijdrage is welkom. Op de toonbank staat een spaarfles voor uw gift.

www.wakeupnamibia.com

Wake U Comp 3 Klein

Wake Up Early Education Klein

Meer dan boeken... 

Fair Trade & biologisch

Aan onze 'boekenbar' serveren wij u graag onze heerlijke Fair Trade koffie en thee, broodjes en andere lekkernijen. Afwassen en schoonmaken doen we met ecologisch verantwoorde middelen.

Fair Trade Koffie En Logo Klein               

 

Duurzaamheid

Met praktische oplossingen, eigen gedrag en initiatieven proberen we een bijdrage te leveren aan het klimaatprobleem. Onder meer door te kiezen voor zo energiezuinig mogelijke verlichting. Ons afval wordt vanzelfsprekend gescheiden en het papier en plastic wordt opgehaald voor een project van ’s Heeren Loo Noordwijkerduin (v/h Willem van den Bergh).

Hergebruik pennen en boeken

Geen vulpennen meer weggooien! Breng ze naar onze vulpenspecialist Peter. Hij stelt een diagnose en zorgt, meestal, voor een vakkundig herstel.

Pennendokterpeter (1)

In samenwerking met Antiquariaat Moby Dick verkopen we onder meer ‘vintage’ boeken voor een leuke prijs (€2,- per stuk of 3 voor € 5,-). Ideaal voor op het strand of om mee te nemen op vakantie.

Hebt u zelf een tip voor ons?

Laat het ons weten. In de winkel of via info@boekhandelvandermeer.nl

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris