Griffels, Penselen, Paletten en Vlag & Wimpels

Gouden Griffel 2016 is voor Gips van Anna Woltz

‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

4-10-2016 De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Anna Woltz voor haarkinderboek Gips. Woltz ontving de Griffel tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

21-09-2016 De Penseeljury heeft het prentenboek Lettersoep van illustrator en auteur Harriët van Reek (Querido Kinderboeken) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar dat in Nederland is uitgegeven. Het Gulden Palet, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van buitenlandse origine, is gewonnen door de Noorse illustrator Øyvind Torseter met Het gat (De Harmonie).

Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag & Wimpels 2016

Winnaar Gouden griffel

Het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek

Gips | Anna Woltz | 9789045117829 € 13,99

Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag & Wimpels

GP17_Logos _300De Griffeljury heeft op 22 juni op de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam tien kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte twee Zilveren Penselen en twee Zilveren Paletten uit. In totaal werden door de beide jury’s ook zestien eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend.

Twee weken voor de Kinderboekenweek, op woensdag 21 september 2016, worden het Gouden Penseel en Gulden Palet uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 4 oktober, wordt bekendgemaakt welke van de Zilveren Griffels bekroond wordt met Goud.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris