Noordwijkboeken

Een overzicht van de meest actuele Noordwijkboeken. De mooiste boeken met 'alles' over Noordwijk en omgeving! Verkrijgbaar via deze webshop en in de winkel. Staat uw boek er niet bij? Zoek uw titel via de zoekbalk hierboven. 

Zoekt u oudere en/of antiquarische Noordwijkboeken? Kijk in de de voorraad van antiquariaat Moby Dick. Klik hier. 

Noordwijk Thuis-Agenda 2017

Art Noordwijk

€ 14,95
De 2017 uitgave van de vertrouwde Noordwijk Agenda. Met vertrouwde ringband, dubbelspread omslag en kleurrijk beeldmateriaal. Dit jaar in het teken van rijksmonumenten en beelden in Noordwijk.

Jaarkalender Noordwijk

van der MEER/Het Cultuurcafé

€ 9,99
Nu verkrijgbaar voor €9,99: de Noordwijk jaarkalender voor 2017. Geïllustreerd met 12 prachtige foto's van Noordwijk in de verschillende jaargetijden. Met weeknummers, de namen van de dagen en ruimte voor notities.

Samen werkt!

Frans van Duijn, Corrie Vliet Vlieland

€ 9,95
Uitgave ter gelegenheid van het afscheid van huisartsen Adriaan Timmers, Ton Scholtes en George Hageman. Interviews met onder meer oprichter Bote de Beer en alle andere medewerkers.

TOEN WERD HET DONKER...KIND IN OORLOGSTIJD

Frans van Duijn

€ 12,50

Vijftien persoonlijke verhalen van oudere Noordwijkers die als kind de Tweede Wereldoorlog en nazi-bezetting meemaakten. 

Kinderen, die nu ongeveer net zo oud zijn als die ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren, konden alle vragen stellen over hoe het was om tijdens de oorlog kind te zijn. Dat leverde vragen op als 'Wat was het vieste wat u heeft gegeten?', 'Heeft u Anne Frank weleens ontmoet?' en 'Wanneer was uw eerste bom?'.

Al die vragen riepen een schat aan herinneringen en verhalen op die op indringende wijze zijn vastgelegd door auteur en historicus Frans van Duijn.
Verhalen die er van getuigen dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Wie ze leest zal zich dat wellicht realiseren, anders over discriminatie gaan denken en met een andere blik kijken naar hen die voor vervolging en oorlogsgeweld op de vlucht zijn.

Hof van Holland Noordwijk

Miep Smitsloo - de Graaff

€ 34,95

Hof van Holland is één van de markeerpunten in Noordwijk. Het verhaal van het historische pand, dat begint in de 15de, mogelijk zelfs 14de, eeuw leek in 2010 tot een einde te zijn gekomen. Tot een aantal (oud-)Noordwijkers verenigd in de Ontwikkelingsmaatschappij Hof van Holland besloot het pand nieuw leven in te blazen. Met de bouw van woonruimte en een nieuwe horecafunctie voor de historische gelagkamer krijgt het verhaal toch weer een wellicht eeuwigdurend vervolg!

Het hele verhaal van dit bijzondere pand is nu vastgelegd in een prachtige en zeer rijk geïllustreerde, luxe gebonden uitgave. Het verleden van het Hof verteld op basis van archiefmateriaal en interviews, vol met tot heden nooit eerder bekend geworden feiten.

Met aandacht voor de wording van het Hof, het eten dat er werd geserveerd, de mensen die er kwamen, de verschillende bekende en minder bekende eigenaars, en aan kunst en literatuur. Een belangrijk stuk Noorwijkse geschiedenis geduid en tot leven gebracht!

De Bollenstreek

Marca Bultink e.a.

€ 25,00

Bijna twee eeuwen bloembollencultuur veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap met bollenschuren, woonhuizen en andere gebouwen. Wie waren de mensen achter deze veranderingen en welke ontwikkelingen in de bollenteelt, techniek en handel hebben hun handelen bepaald? Wat is daar nog van te zien? In ‘De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur’ het verhaal van de Bollenstreek en van de mensen die hun stempel op dit gebied hebben gedrukt. Met 450 afbeeldingen.

Noordwijk aan de Rijn

Harrie Salman&, Antoine Wilbers

€ 12,50
In ‘Noordwijk aan de Rijn’ gaan de auteurs op zoek naar de oude monding van de Rijn die in de 12de eeuw onder de Zuidduinen van Noordwijk is verdwenen. Over de verzanding die voor het grote probleem zorgde hoe het water naar de zee kon worden afgevoerd, hoe het landschap in de omgeving van Noordwijk uit de zee is ontstaan, waar vroeger mensen hebben gewoond en hoe Holland hier is ontstaan.

Noordwijk aan zee en op de geest

Diverse auteurs

€ 59,95

4000 jaar geschiedenis van Noordwijk. Vanaf de vroegste tijd tot eind twintigste eeuw. Met aandacht voor alle aspecten van de Noordwijkse samenleving door de eeuwen heen. Met overzichtelijke thematische hoofdstukken, in chronologische samenhang. Over onder meer bevolking, bestuur en politiek, natuur, cultuur en vermaak, religie, onderwijs en sociale omstandigheden.  Onder redactie van J. Salman, H. Salman, W. Hekkens en W. van den Haak

Van Dam tot Wurft

Kees Verweij

€ 19,50

Een voortreffelijk beeld van de vele veranderingen in Noordwijk in de afgelopen 150 jaar. Geïllustreerd door foto’s van 77 locaties uit de collectie van het Genootschap Oud Noordwijk. Visserij, bollenteelt, badleven, Blauwe Tram, het komt allemaal aan bod. ‘Van Dam tot Wurft’ laat zien dat de tijd in Noordwijk niet heeft stilgestaan. Een boek vol gespreksstof voor jong en oud.

Oceane

Frans van Duijn

€ 14,95

De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee leeft. Net als zijn vader wil hij later als beroemd wetenschapper de geheimen van de diepzee ontraadselen. Uiteraard gelooft Maksim in de evolutie, in de logica van de natuur, totdat kluizenaar Huug van der Niet in zijn leven komt. Deze man heeft op het Noordwijkse strand een gruwelijke ervaring met een zeemeermin gehad. Maksim zou het verhaal graag als flauwekul afdoen, maar de kluizenaar heeft harde bewijzen. En zo gaat Maksim tóch op zoek naar iets dat hij eigenlijk niet kan geloven: het geraamte van een zeemeermin. De speurtocht voert hem naar een bunker in de Noordwijkse duinen én naar de diepzeebodem bij de Filippijnen. Dáár wordt hem dan eindelijk de waarheid geopenbaard over dit onbegrijpelijke zeewezen.

150 jaar Badplaats Noordwijk

J. Asselbergs& den, T. Steenvoorden

€ 35,00
Een kleurrijk fotoboek met daarin opgenomen een historische beschrijving van het ontstaan van het badtoerisme en de badplaats Noordwijk, geïllustreerd met onder andere uniek beeldmateriaal uit de archieven van de VVV Noordwijk. Het grootste deel van het boek bestaat uit prachtige, soms paginagrote, kleurenfoto's van de badplaats in al haar schoonheid: Noordwijk als de internationale congres-badplaats van nu, van de historische kern van Noordwijk Binnen en van Noordwijk aan Zee, strand, zee en

Batterij Noordwijk 1940-1945

P.Harff en D. Harff

€ 14,50
Het verhaal van de Duitse artilleriebemanning van de stelling Noordwijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit boek wordt beschreven hoe de eenheid vanuit Duitsland via IJmuiden in Noordwijk terecht kwam en wat ze daar meemaakten. Met aandacht voor de voor deze troepen gebouwde verdedigingswerken.

Bergen 1940 - 1945 (Bergen en Bergen aan Zee)

P. & D. Harff

€ 24,95
De Tweede Wereldoorlog heeft op de inwoners van Bergen en Bergen aan Zee diepe indruk gemaakt. Gedurende de oorlog zag men de Duitse bezetter steeds meedogenlozer worden. Door het militaire belang van het vliegveld en de bouw van de Atlantikwall waren veel soldaten in de twee dorpen gelegerd. Dit boek beschrijft hoe Bergen en Bergen aan Zee vanaf de Duitse aanval in de meidagen van 1940 een rol gingen spelen in de oorlog. Beschreven is hoe de Duitsers hun militaire bezetting van het kustgebi

Noordwijk door de ogen van Lutgens

J. Verhoog

€ 29,95

Jan Lutgens (1836 – 1919), leraar aan het befaamde Instituut Schreuders aan de Voorstraat in Noordwijk, maakte in de jaren zeventig en tachtig van de negentiende eeuw een serie tekeningen van het Noordwijk van die dagen. In eerste instantie richtte hij zich op Noordwijk Binnen, maar vanaf 1882 ontdekte hij ook de ontluikende badplaats Noordwijk aan Zee. Unieke tekeningen uit een periode dat er nog nauwelijks foto’s werden gemaakt. Voor het eerst zijn alle Noordwijkse tekeningen van Lutgens – de meeste eigendom van de gemeente Noordwijk en opnieuw gereproduceerd – bijeengebracht in één luxe rijk geïllustreerde uitgave: “Noordwijk door de ogen van Lutgens”.

Van huis tot huis

Onno Blom

€ 15,00

Het prachtig vormgegeven brievenboek 'Van huis tot huis' van Onno Blom omvat de hartstochtelijke correspondentie tussen schrijver Albert Verwey (1865 - 1937) en schilder Floris Verster (1861 - 1927). Ze zagen elkaar regelmatig, maar schreven elkaar daarnaast ook brieven, die een goed beeld geven van het culturele leven van de Tachtigers.

Tosca van den Haak

A. Hoorn (red.)

€ 10,00

Rijk geillustreerde catalogus van de tentoonstelling over Tosca van den Haak “de Uitzondering”. Met beschrijving van haar (artistiek) leven en haar werk en veel foto’s. Een mooi overzicht met haar werk uit de jaren ‘40, haar op Marc Chagall geïnspireerde werk uit de jaren ‘50, de eerste experimenten met het gieten in brons uit de jaren ‘60 en het grotere werk uit de periode na 1970 tot Tosca’s laatste brons uit 2006.

Tussen tulpen en de Zee

Jelle van Dijk, Peter Spierenburg, Jan van Stijn

€ 15,00
Een schat aan informatie over de vogels van de Duin- en Bollenstreek, het landschap waarin ze leven en de ontwikkeling van de vogelstand. Rijk geïllustreerd met fraaie foto’s en een ‘must have’ voor iedereen in de Duin- en Bollenstreek. Met alle vogels die gezien zijn in het gebied tussen de Katwijkse Uitwatering en de provinciegrens, met de Leidse Trekvaart als oostelijke begrenzing. Het boek gaat in op de landschappen die hier te vinden zijn en vertelt hoe de vogelstand zich in dit gebied heef

Troost, overleving en bezwering

Renate Dorrestein et. al.

€ 17,50
Catalogus bij de gelijknamige expositie in Museum Noordwijk van 6 oktober 2015 t/m 24 maart 2016. Met prachtige illustraties en tekstbijdragen van Renate Dorrestein, Maja van Hall, Alexander Hoorn, Dorine Holman en Renée Korbee.
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris