Noordwijkboeken

Een overzicht van de meest actuele Noordwijkboeken. De mooiste boeken met 'alles' over Noordwijk en omgeving! Verkrijgbaar via deze webshop en in de winkel. Staat uw boek er niet bij? Zoek uw titel via de zoekbalk hierboven. 

Zoekt u oudere en/of antiquarische Noordwijkboeken? Kijk in de de voorraad van antiquariaat Moby Dick. Klik hier. 

TOEN WERD HET DONKER...KIND IN OORLOGSTIJD

Frans van Duijn

€ 12,50

Vijftien persoonlijke verhalen van oudere Noordwijkers die als kind de Tweede Wereldoorlog en nazi-bezetting meemaakten. 

Kinderen, die nu ongeveer net zo oud zijn als die ouderen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren, konden alle vragen stellen over hoe het was om tijdens de oorlog kind te zijn. Dat leverde vragen op als 'Wat was het vieste wat u heeft gegeten?', 'Heeft u Anne Frank weleens ontmoet?' en 'Wanneer was uw eerste bom?'.

Al die vragen riepen een schat aan herinneringen en verhalen op die op indringende wijze zijn vastgelegd door auteur en historicus Frans van Duijn.
Verhalen die er van getuigen dat leven in vrijheid niet vanzelfsprekend is. Wie ze leest zal zich dat wellicht realiseren, anders over discriminatie gaan denken en met een andere blik kijken naar hen die voor vervolging en oorlogsgeweld op de vlucht zijn.

Van Dam tot Wurft

Kees Verweij & Roel Lindhout

€ 19,50

Een voortreffelijk beeld van de vele veranderingen in Noordwijk in de afgelopen 150 jaar. Geïllustreerd door foto’s van 77 locaties uit de collectie van het Genootschap Oud Noordwijk. Visserij, bollenteelt, badleven, Blauwe Tram, het komt allemaal aan bod. ‘Van Dam tot Wurft’ laat zien dat de tijd in Noordwijk niet heeft stilgestaan. Een boek vol gespreksstof voor jong en oud.

Oceane

Frans van Duijn

€ 14,95

De dertienjarige Maksim verzamelt skeletten en botten van alles wat in zee leeft. Net als zijn vader wil hij later als beroemd wetenschapper de geheimen van de diepzee ontraadselen. Uiteraard gelooft Maksim in de evolutie, in de logica van de natuur, totdat kluizenaar Huug van der Niet in zijn leven komt. Deze man heeft op het Noordwijkse strand een gruwelijke ervaring met een zeemeermin gehad. Maksim zou het verhaal graag als flauwekul afdoen, maar de kluizenaar heeft harde bewijzen. En zo gaat Maksim tóch op zoek naar iets dat hij eigenlijk niet kan geloven: het geraamte van een zeemeermin. De speurtocht voert hem naar een bunker in de Noordwijkse duinen én naar de diepzeebodem bij de Filippijnen. Dáár wordt hem dan eindelijk de waarheid geopenbaard over dit onbegrijpelijke zeewezen.

Noordwijk door de ogen van Lutgens

J. Verhoog

€ 29,95

Jan Lutgens (1836 – 1919), leraar aan het befaamde Instituut Schreuders aan de Voorstraat in Noordwijk, maakte in de jaren zeventig en tachtig van de negentiende eeuw een serie tekeningen van het Noordwijk van die dagen. In eerste instantie richtte hij zich op Noordwijk Binnen, maar vanaf 1882 ontdekte hij ook de ontluikende badplaats Noordwijk aan Zee. Unieke tekeningen uit een periode dat er nog nauwelijks foto’s werden gemaakt. Voor het eerst zijn alle Noordwijkse tekeningen van Lutgens – de meeste eigendom van de gemeente Noordwijk en opnieuw gereproduceerd – bijeengebracht in één luxe rijk geïllustreerde uitgave: “Noordwijk door de ogen van Lutgens”.

Tosca van den Haak

A. Hoorn (red.)

€ 10,00

Rijk geillustreerde catalogus van de tentoonstelling over Tosca van den Haak “de Uitzondering”. Met beschrijving van haar (artistiek) leven en haar werk en veel foto’s. Een mooi overzicht met haar werk uit de jaren ‘40, haar op Marc Chagall geïnspireerde werk uit de jaren ‘50, de eerste experimenten met het gieten in brons uit de jaren ‘60 en het grotere werk uit de periode na 1970 tot Tosca’s laatste brons uit 2006.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris