Interview Edzard Mik

zondag 20 januari 2019 14:30
Interview Edzard Mik

Zondag 20 januari wordt auteur Edzard Mik van 14.30 - 15.30 uur in onze winkel in Groningen aan het A-Kerkhof geïnterviewd door schrijver en journalist Jacques Hermus naar aanleiding van zijn nieuwe boek Mea Culpa.

Toegang vrij

Waarvoor zijn we verantwoordelijk in ons leven? En wat betekent het ergens verantwoordelijkheid voor te nemen? Deze vragen staan centraal in de nieuwe roman Mea culpa van Edzard Mik.

In zijn jeugd is de zoon van de officier van justitie, Marten Landman, bevriend met de Turkse arbeiderszoon Erol. Hij raakt betrokken bij een vechtpartij tussen twee Turkse families, waardoor een jongen invalide wordt. Als Marten in gezelschap van Sybil, zijn eerste liefde en inmiddels echtgenote van Erol, met een speciale missie terugkeert naar de stad waarin hij opgroeide, ontdekt hij hoezeer de vechtpartij zijn leven heeft getekend. Een antwoord op de vraag wat er toen gebeurde kan hij niet langer uit de weg gaan.

Edzard Mik (1960) werd geboren in Groningen, waar hij rechten studeerde. In Maastricht was hij vervolgens werkzaam als sociaal advocaat, in Utrecht doceerde hij aan de School voor Journalistiek. Voor Vrij Nederland en NRC Handelsblad schreef hij beschouwingen over beeldende kunst, architectuur, literatuur en theater. Inmiddels is hij hoofdredacteur van literair tijdschrift De Gids. Mik schreef diverse romans, filmscenario’s voor de VPRO en libretto’s voor muziektheater en opera.

Hij presenteert bij ons zijn nieuwe boek en zal daarbij worden geïnterviewd door schrijver en journalist Jacques Hermus.

 

Tijd: 14.30 - 15.30 uur

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris