februari

Lezing SLAS: Dochters van vaders met een roeping

woensdag 5 februari 2020

Vanavond twee nieuwe biografiëen: 'Mijn vader was priester' van Katja Kreukels en 'Missievaders' van Mar Oomen. Beide schrijvers zijn dochter van een vader, die in verre landen hun missie als katholiek uitvoerden.

Zij zullen worden geïnterviewd door Rosan Coppes, ex-wethouder van Cultuur in Soest en zelf dochter van een uitgetreden priester (en SLAS-vriendin en SLAS-scrabbelaar). Op de foto's (van links naar rechts) Rosan Coppes, Katja Kreukels en Mar Oomen

Meer informatie

maart

De leesweken van de kinderjury 2020

woensdag 4 maart 2020

Vandaag, 4 maart, zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan! De Kinderjury is de lezersprijs van de Kinderboekenweek.  Jullie bepalen samen wat het beste boek wordt, want alle kinderen van Nederland tussen de 6 en 12 jaar zijn de Kinderjury!

Tijdens de Leesweken van 4 maart t/m 10 mei duren, kun je via de Tiplijst het eerste hoofdstuk lezen om te kijken of één van deze boeken bij jou past. Op deze manier kan jij het beste bepalen wat jouw favoriete boek is. Om tijdens de Stemweek van 11 mei t/m 17 mei uiteindelijk te stemmen op jouw favoriet.

https://kinderboekenweek.nl/kinderjury

Meer informatie

BOEKENWEEK 7 T/M/ 15 MAART

zaterdag 7 maart 2020

Thema: Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen (bron: KVB Boekwerk, De impact van het boek). Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Meer informatie

Lezing SLAS: Stephan Enter

vrijdag 13 maart 2020

Stephan Enter (1973) studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische letterkunde en cultuur. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, maar had voordien al twee romans en vijfentwintig verhalen geschreven die hij niet goed genoeg vond voor publicatie. Zijn werk oogst steevast lovende kritieken. Met de roman Grip (2011) brak Enter ook door bij het grote publiek. Grip werd bekroond met diverse prijzen (Prijs van de Lezersjury bij de Gouden Boekenuil in 2012, F. Bordewijkprijs 2012 en de C.C.S. Croneprijs 2012.

De Soester journaliste Jolanda aan de Stegge zal Stephan Enter bevragen over zijn nieuwste boek. Ongetwijfeld komt ook zijn eerdere werk aan de orde.

Meer informatie