2018

december

SINTERKLAAS LEEST VOOR👍👍👍

zaterdag 1 december 2018

Wat zijn het toch weer fijne dagen.

Sinterklaas is in het land en verwend weer heel veel kinderen.

Uiteraard kunt u bij ons slagen voor een mooi Sint cadeau, maar het leukste is toch wel dat Sinterklaas zelf bij ons komt voorlezen.

Zaterdag 1 december zal hij om 13:00 uur komen voor lezen voor de kids.

Kom je ook gezellig?

Meer informatie

Kerstactiviteiten Winkelcentrum Soest-Zuid

zaterdag 15 december 2018

Optredens diverse koren en orkesten, Dickens figuranten, kinderactiviteiten o.a. Vossenjacht en broodjes bakken, levende stal met kleine dieren, een verhalen verteller, leuke kraampjes met keramiek, oud Hollands snoep, koek en sopie, gluhwein en nog meer.

Meer informatie

Het schrijfcafé: Spannend schrijven

woensdag 19 december 2018

Het Schrijfcafé stond in november in het teken van spannende verhalen en dat hebben we geweten. Sommige deelnemers hielden hun oren dicht tijdens het voorlezen. De spanning die de schrijvers in hun verhalen wisten te leggen werd hen soms teveel.

Meer informatie

2019

januari

Het Schrijfcafé

woensdag 16 januari 2019

Verhalen opduiken – wegens succes herhaald

Op verzoek van één van de deelnemers koos schrijfcoach Corrie tijdens het laatste Schrijfcafé van 2018 voor een herhaling van het ‘diepzeeschrijven’. Aan de hand van dit schrijfspel zette zij de deelnemers van het Schrijfcafé aan het werk. Sommige verhalen bleken aan de oppervlakte te drijven, andere moesten worden opgevist van de bodem van de zee.

Meer informatie

Poppentheater: Waar is Harrie?

zaterdag 19 januari 2019

Waar is Harrie?

Ja ik ben hier, zegt Harrie. Maar dat is niet de goede Harrie. Sus is haar poes Harrie kwijt. Ze heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden. Ze wordt er een beetje verdrietig van. Dan spreekt de wijze wasman tegen haar en zegt: keer het om! Keer het om? 

Ja, keer je huis om. Dan zie je allemaal koffertjes, en maak ze één voor één open. Of ze Harrie vindt?

Meer informatie

Illustratrice Els van Egeraat tekent een verhaal

woensdag 23 januari 2019

Tijdens de voorleesdagen komen Els van Egeraat en Nick van den Bossche de kinderen meeslepen in het boek.

Ze laten zien hoe een illustratie ontstaat voor een kinderboek en tegelijkertijd worden de kinderen in het verhaal rond de illustratie meegenomen door het voor te lezen. Het is altijd weer een feest voor hen, om te zien dat de combinatie van voorlezen (luisteren) en illustreren (kijken) voor kinderen een geweldig instrument is om helemaal in het verhaal op te gaan. 

Terwijl Nick het boek leest zal Els het verhaal tekenen.    

Meer informatie

maart

Lezing Roxane van Iperen_ 't Hooge Nest

dinsdag 5 maart 2019

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazi kopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Meer informatie

april

Boekenweek Lees!workshop Soest Zuid Hoe lees ik de vrouw?

woensdag 17 april 2019

Weer terug bij de SLAS in Soest als vanouds.

Deze keer gaan we de vrouw in de letteren onderzoeken: als schrijfster, als lezeressen, als personage. Want het Boekenweekthema was De moeder de vrouw, dat gaf wat ophef, vandaar dat ik wat met mijn handen in mijn haar zit. Gr Lidewijde

Meer informatie