november

SIGNEERSESSIE HERMAN VAN VEEN

zaterdag 10 november 2018

Herman van Veen signeert zijn nieuwe boek Voor het eerst en Edith Leerkes de cd Hoe het gaat.

 

In Voor het eerst schrijft Herman van Veen over het onbarmhartige proces van het ouder worden. Wanneer begint dat, ouderdom? Op welk moment besef je dat die jonge man is afgelost door een man op zekere leeftijd?

Meer informatie

Lidewijde Paris

woensdag 14 november 2018

Dit is de derde workshop van Lidewijde Paris voor de SLAS. Zij helpt ons met haar Andere lees!clubom (nog) meer leesplezier uit boeken te halen.

Meer informatie

Lancering boek over Het Soesternatuurbad

vrijdag 16 november 2018

Historie Soester Natuurbad in geschiedenis- en belevenisboek

Lancering vrijdag 16 november bij Boekhandel Van de Ven

 

SOEST – Lex Bergers en Peter Beijer hebben een boek geschreven over de historie van het Soester Natuurbad. Volgens de makers is het boek een uitgave geworden waarin belevenissen, geschiedenis en nostalgie hand in hand gaan. Het boek van 120 pagina’s is rijk voorzien van foto’s die het tijdsbeeld van 1933 tot 1990 op fraaie wijze illustreren. Vrijdag 16 november is de lancering van het boek waarin  volgens de makers veel mooie herinneringen zijn vastgelegd.   

Het Soester Natuurbad was van 1933 tot 1990 voor generaties Soesters dé ontmoetingsplek. Vakantie vieren in het eigen dorp, dat kon. Want midden in de prachtige natuur van de Soester Duinen kon men zwemmen, duiken, pootjebaden, zonnen, sporten en flaneren.  

Beijer en Bergers startten vorig jaar met het produceren van het boek. De afgelopen maanden verzamelden zij veel info, werd er onderzoek gedaan in oude documenten, voormalige badmeesters en badjuffen werden geïnterviewd.

,,Een boek met foto’s, verhalen  en geschiedschrijving”, vertelt Lex Bergers. ,,Ook veel reacties van (ex-)Soesters over hun ervaringen met het Soester Natuurbad zijn in het boek terug te vinden.”

Meer informatie

Lezing door Gees- Ineke over Leonardo Da Vinci.

dinsdag 20 november 2018

Leonardo da Vinci en de Renaissance

Teylers Museum organiseert van 5 oktober 2018 t/m 06 januari 2019  een grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci, de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance. Het wordt de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van tekeningen van Da Vinci.

Meer informatie

Het Schrijfcafé: Schrijven vanuit verwondering

woensdag 21 november 2018

Het is onder meer het element van verrassing dat het Schrijfcafé zo leuk maakt. Niet wetend wat ons te wachten staat worden we met elke stap van de schrijfopdrachten uitgedaagd tot iets nieuws. Afgelopen keer was het thema ‘toeval en verwondering’ en werden we extra verrast.

We krijgen een enorm vel papier voor ons neus. Stap voor stap vouwen we er een boekje van dat we de rest van de bijeenkomst zullen gaan vullen. De schrijfcoach vertelt dat ze zich heeft laten inspireren door het boek ‘Ontdek jezelf’ van Wendy Smit. Nog niet wetend wat ons te wachten staat, laat ze ons ter voorbereiding op de opdracht op een bladzijde van ons boekje een cirkel tekenen.

We krijgen een citaat te horen over verwondering en mogen aan de hand daarvan een schetsje maken in het rondje. Daarna schrijven we er een tekst over. Dit doen we nog een keer aan de hand van een ander citaat over toeval. Met mooie zinnen uit onze eigen teksten maken we een rondeel. We sluiten af door deze aan elkaar voor te lezen en zijn verwonderd over het enorm leuke resultaat.


Meer informatie

St Levenskunst

zondag 25 november 2018

NRC Rusland correspondent Michel Krielaars interviewt schrijfster Els van Diggele over haar boek, We haten elkaar meer dan de Joden.

Els van Diggele is historica en journaliste. Ze schreef haar boek als laatste deel van een drieluik over de onderlinge conflicten bij Israëliërs en Palestijnen.

Meer informatie

Lezing Ben Tiggelaar

donderdag 29 november 2018

Waarom veranderen zo moeilijk is én… welke drie stappen wel werken. managementgoeroe en bestsellerauteur Ben Tiggelaar legt het uit, in een (gratis) korte lezing over zijn nieuwste boek 'De Ladder'.

Meer informatie

december

SINTERKLAAS LEEST VOOR👍👍👍

zaterdag 1 december 2018

Wat zijn het toch weer fijne dagen.

Sinterklaas is in het land en verwend weer heel veel kinderen.

Uiteraard kunt u bij ons slagen voor een mooi Sint cadeau, maar het leukste is toch wel dat Sinterklaas zelf bij ons komt voorlezen.

Zaterdag 1 december zal hij om 13:00 uur komen voor lezen voor de kids.

Kom je ook gezellig?

Meer informatie

Kerstactiviteiten Winkelcentrum Soest-Zuid

zaterdag 15 december 2018

Optredens diverse koren en orkesten, Dickens figuranten, kinderactiviteiten o.a. Vossenjacht en broodjes bakken, levende stal met kleine dieren, een verhalen verteller, leuke kraampjes met keramiek, oud Hollands snoep, koek en sopie, gluhwein en nog meer.

Meer informatie

Het schrijfcafé: Spannend schrijven

woensdag 19 december 2018

Het Schrijfcafé stond in november in het teken van spannende verhalen en dat hebben we geweten. Sommige deelnemers hielden hun oren dicht tijdens het voorlezen. De spanning die de schrijvers in hun verhalen wisten te leggen werd hen soms teveel.

Meer informatie