Informatieavond Derde Wereldgroep Soest: Stop Kinderarbeid

woensdag 25 april 2018 20:00

De Derde Wereldgroep Soest bestaat in 2018 35 jaar en viert dat op woensdag 25 april in de bovenzaal van Boekhandel Van de Ven.

 

De Landelijk India Werkgroep zet zich al meer dan 30 jaar in voor de verbetering van de mensenrechten in India en Zuid-Azië. De focus van de LIW ligt op het uitbannen van kinderarbeid. In India gaat het om 31 miljoen kinderen in onder meer de kleding- en leerindustrie en in natuursteengroeven. De LIW publiceerde daarover al diverse rapporten en is in nauw contact met grote bedrijven, die kleding voor de Nederlandse markt in India laten maken en bedrijven die Indiaas graniet importeren. In 2017 werd het Textielconvenant gesloten, waarbij 64 bedrijven toezeggen scherper te gaan letten op de rechten van de werknemers en op het tegengaan van kinderarbeid. De LIW droeg ook haar steentje bij aan de Wet Zorgplicht Kinderarbeid, die al door de Tweede Kamer is aangenomen en nu bij de Eerste Kamer ligt.

Gerard Oonk, directeur van de LIW, komt vertellen over zijn meer dan 30-jarige ervaring op dit terrein. Wat zijn de problemen, wat is er inmiddels bereikt en wat kunnen wij als consument zelf doen? Een korte film zal laten zien wat kinderarbeid in de praktijk betekent.

Helma van den Berg, journaliste en bekend van het programma ‘Ontmoeting met..’ bij Radio Soest, gaat in gesprek met Gerard Oonk en zal de discussie leiden.

Na afloop vieren we onder het genot van een hapje en een drankje onze 35ste verjaardag. De Wereldwinkel is aanwezig met mooie kaarten en lekkernijen.

Zaal open om 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris