Schrijfcafé met Corrie Gramser

woensdag 18 april 2018 14:00
Schrijfcafé met Corrie Gramser

Het uiterlijk van die leuke leraar van de lagere school, het paadje naar het huis waar je bent opgegroeid, de zuurkoolpot van oma. Het kwam allemaal naar boven bij het schrijven in het Schrijfcafé. De schrijfcoach gebruikte haar eigen roman als inspiratiebron voor de opdrachten. De wandeling langs de geheugenpaadjes leverde erg leuke verhalen op.

 

In het eerste fragment dat schrijfcoach Corrie uit haar roman voorleest, horen we hoe de hoofdpersoon een huis beschrijft dat ze voor het eerst ziet. We krijgen de opdracht om door de ogen van een vreemde ons eigen ouderlijk huis te ‘laten zien’. In gedachten lopen we het oude vertrouwde paadje en schrijven op wat we ons herinneren, alsof we het huis voor het eerst zien.

Telkens is doodstil als de schrijfcoach weer een fragment voorleest uit ‘De man met de hoed’. En telkens mogen we aan de hand daarvan weer schrijven; over markante personen die we ons herinneren, maar ook over voorwerpen uit onze jeugd. Het is erg leuk om onze eigen herinneringen op te diepen. Bijna nog leuker is het om vervolgens alle verhalen van iedereen te mogen beluisteren. Het plezier dat het ‘weerzien’ oplevert, is duidelijk te horen. 
 
De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 18 april. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl (06-40155282).

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris