Het Schrijfcafé

woensdag 16 januari 2019 14:00
Het Schrijfcafé

Verhalen opduiken – wegens succes herhaald

Op verzoek van één van de deelnemers koos schrijfcoach Corrie tijdens het laatste Schrijfcafé van 2018 voor een herhaling van het ‘diepzeeschrijven’. Aan de hand van dit schrijfspel zette zij de deelnemers van het Schrijfcafé aan het werk. Sommige verhalen bleken aan de oppervlakte te drijven, andere moesten worden opgevist van de bodem van de zee.

Het Schrijfcafé bij boekhandel Van de Ven stond dit keer opnieuw in het teken van diepzeeschrijven. Wie dacht dat hij geen verhalen kon bedenken had het mis. Iedereen zat er vol mee, met prachtige parels van verhalen. Schrijfcoach Corrie maakte gebruik van ‘diepzeekaarten’ om de deelnemers te helpen de verhalen in zichzelf op te duiken. Het is een inspiratiespel voor schrijvers, jaren geleden ontwikkeld door Wonder-word en Schrijfatelier.

Met speelse vragen over het hier en nu verkenden we de ‘golven’. Om daarna af te zakken naar de ‘onderstroom’ waar onze gevoelens verscholen lagen. Ook de ‘zeebodem’ werd omgewoeld, op zoek naar inzichten die daar geworteld zijn. Als laatste mochten we de ‘wolken’ boven de zee verkennen; op zoek naar onze wensen en toekomstdromen.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl  (06-40155282)

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris