Schrijven over karakter

woensdag 18 juli 2018 14:00
Schrijven over karakter

Als schrijver neem je jezelf mee in alles wat je schrijft. Hoe je bent opgevoed, wat je hebt meegemaakt, je karakter. Alles is voedingsbodem voor je teksten. Tijdens het Schrijfcafé zijn we gedoken in ons eigen karakter. We schreven erover aan de hand van Monskey-poppetjes en kernkwadranten.

 

Wat is je lievelingskleur? Waar geloof je in? Waar hou je niet van? Het is een greep uit de vragen waar het Schrijfcafé mee begon. Het bleek de opmaat voor een schrijfoefening aan de hand van de door de schrijfcoach meegenomen Monskey-poppetjes. We moesten het poppetje kiezen waar we zelf het meest op dachten te lijken en kregen daar een schrijfopdracht over.

De schrijfcoach liet ons kennismaken met haar manier van het beschrijven van de karakters personages uit haar roman; de ‘onder de stolp’ methode. Vervolgens mochten we onszelf onder de stolp zetten en schrijven wat we daar zagen. De laatste oefening kwam uit de kernkwadrant die we moesten maken. We moesten iemand beschrijven die in ons allergiegebied zit en vulden tot slot een open zin aan. ‘Wat ik van deze persoon kan leren is…’, het zet je wel aan het denken.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 18 juli. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl  (06-40155282)

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris