Schrijfcafé met Corrie Gramser

woensdag 20 juni 2018 14:00
Schrijfcafé met Corrie Gramser

De schrijfoefeningen in het Schrijfcafé Soest maken schrijven tot een klein feestje. Er werd geschreven aan de hand van braille, een voorwerp om te voelen en gedachten aan een dierbaar voorwerp. Het maakte schrijven dit keer heel tastbaar. Er klonk regelmatig een lachsalvo vanaf de bovenverdieping van de boekhandel.

 

 

 

Tot onze verrassing staan de namen van de deelnemers dit keer ook in braille op de naamkaartjes. Het is de inleiding tot de eerste schrijfopdracht, vijf regels tekst als antwoord op de vraag ‘Wat roept het idee om blind te zijn bij jou op?’. De vraag is voor iedereen hetzelfde, maar levert hele diverse antwoorden op.

Andere zintuigen worden belangrijker als je niets ziet, zoals voelen. Dus vraagt schrijfcoach Corrie ons een lijstje te maken over dingen die we prettig aan vinden voelen, of juist niet. Eén ding mogen we in een hoog schrijftempo toelichten. Ook schrijven we aan de hand van een voorwerp in een voelzakje. Heel bijzonder om te merken wat dat doet in je hoofd en met wat je erover schrijft. Zelfs als het gaat om een simpele paperclip. Er is blijkbaar weinig voor nodig om ons aan het schrijven te krijgen. Wie weet kunnen we het over een tijdje met onze ogen dicht.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 20 juni.

Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl (06-40155282). 


 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris