Lezing Murat Isik

woensdag 27 maart 2019 20:15
Lezing Murat Isik

Ter gelegenheid van de Boekenweek nodigt de SLAS ook dit keer een bekende auteur uit. Het is Murat Isik. 

De Boekenweek 2019 vindt plaats van zaterdag 23 maart t/m zondag 31 maart 2019. Het thema van de Boekweek is 'Moeder de vrouw'

De Libris Literatuurprijs is dit jaar (2018) gewonnen door Murat Isik. Hij ontving de prijs voor zijn roman Wees onzichtbaar. Isik laat daarmee Martin Michael Driessen, Marjolijn van Heemstra, Ilja Leonard Pfeijffer, Arjen van Veelen en Tommy Wieringa achter zich. Juryvoorzitter Abdelkader Benali maakte dit tijdens het galadiner voor genodigden in het Amstel Hotel op maandag 7 mei bekend. Minister Ingrid van Engelshoven van OC&W overhandigde Isik een cheque van 50.000 euro voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

‘Vanaf de eerste bladzijden van Wees onzichtbaar is duidelijk dat hier een meesterlijk verteller aan het woord is. Met schijnbaar speels gemak wekt Isik uiteenlopende personages tot leven, wisselt hij op overtuigende wijze naargeestige scènes af met opbeurende en geeft hij zijn vertelling ritme en dynamiek. Naast indringende portretten van de schuchtere maar met een intelligente overlevingszin toegeruste Metin en de vreeswekkende maar tegelijkertijd larmoyante vader, schetst de auteur in dit boek een ontroerend beeld van Metins moeder. Zij ontwikkelt zich van een schuchtere, onzekere, bijna slaafse echtgenote tot een geëmancipeerde vrouw die een opleiding volgt, maatschappelijk carrière maakt en haar man uiteindelijk moreel, psychologisch en materieel ontstijgt,’ aldus de jury, bestaande uit Abdelkader Benali (winnaar van de prijs in 2003), Hans Bouman (literair criticus van de Volkskrant), Johan De Haes (gewezen redacteur en literair recensent van de VRT), Lotte Jensen (letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen) en Judith Uyterlinde (programmamaker en uitgeefdirecteur World Editions Londen/New York).

 

Locatie:
Idea
Willaertstraat 49, Soest


Woensdag 27 maart 2019 | 20.15 - 22.00 uur | € 12,50 / € 10,00 (vrienden) | 

Kaartverkoop via Idea

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris