Lezing: Ingrid Hoogendijk, Ons gaat het in ieder geval nog goed

dinsdag 30 oktober 2018 20:00
Lezing: Ingrid Hoogendijk, Ons gaat het in ieder geval nog goed

De foto’s op het boekomslag doen een idyllisch landleven vermoeden doch de titel van het boek ‘Ons gaat het in ieder geval nog goed’ van Ingrid Hoogendijk klinkt onheilspellend.

 

In 1922 komt mijn grootvader Michiel Hoogendijk in het bezit van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen, aldus Ingrid Hoogendijk. Oost-Pruisen was de meest oostelijke provincie van Duitsland. Daar beleeft hij met zijn vrouw en zeven kinderen de crisisjaren na het Verdrag van Versailles, de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Zijn zoon Pieter die in 1937 terugkeert naar Nederland, ziet van een afstand hoe zijn vader zich staande probeert te houden en hoe zijn broer en zusjes gaandeweg verstrikt raken in een web van leugens. Zij blijven hem schrijven tot de ondergang onafwendbaar is.

De bewaard gebleven brieven, documenten en foto’s vormen de rode draad in dit boek. Samen schetsen zij een authentiek beeld van het leven van een Nederlandse familie in Oost-Pruisen van 1920 tot 1946 en het lot dat zij ondergaan. De herinneringen aan een verloren paradijs zijn zoet, de werkelijkheid is echter hard en indrukwekkend. ‘Alles is anders geworden, alleen de hemel met zijn zon, zijn maan en de sterren zijn nog altijd de zelfde.’

Entree: € 10,00

Gaarna opgeven via de Boekhandel; 035-6012419

                                                     info@boekhandelvandeven.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris