Wat is er te doen?

Wij organiseren regelmatig lezingen of andere activiteiten.

 

Onze bovenverdieping is ingericht voor activiteiten. U kunt hier terecht met uw leesclub, om even rustig een boek in te kijken of bij te praten, maar er zijn ook regelmatig lezingen, boekpresentaties en workshops.

De bedoeling van deze ruimte is om culturele activiteiten in Soest in de breedste zin te faciliteren. Dus hebt u zelf nog een idee of voorstel, dan horen we dat graag. Ook is de ruimte te huur.

Via Editio ( www.editio.nl ) kunt u schrijfcursussen volgen bij bij ervaren schrijvers als Auke Kok, Charles den Tex en Thomas Verbogt. Indien u de kortingscode VANDEVEN gebruikt krijgt u 10% korting.

 

Live dag aangenaam klassiek

Zaterdag 29 September a.s. klinkt er in veel winkels door heel Nederland live klassieke muziek!

Als onderdeel van de Aangenaam Klassiek campagne 2018 en de start van het muziekseizoen wordt er op deze bijzonder muzikale dag in onze boekhandel aandacht gevraagd voor klassieke muziek.

Om 11:00 uur komt het Barokensemble Joffer Bartolotti

        Esther Nuijten, blokfluit

         Marjan Prins, blokfluit en barokfagot

         Martie Velthuis, viola da gamba

         Tjalling Roosjen, klavecimbel

 Zij zullen werken van Telemann en Boismortier ten gehore brengen.


Musici Enno Voorhorst zal bij ons om 15:00 uur komen optreden.

Over de verdere indeling van de dag houden wij u op de hoogte.

Kijk ook op: https://aangenaamklassiek.nl/live/

Kinderboekenweek

Thema: Vriendschap

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman.

Cadeau bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Zaterdag 6 oktober gaan we een leuke activiteit doen, maar daarover later meer in de activiteitenagenda en op onze sociale media.

 

Ook zijn we actief binnen de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) en de Stichting Levenskunst Soest.

 

Programma Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS):

 

Woensdag 12 september: ontmoeting met Jolande Withuis

De Soester journaliste Jolanda aan de Stegge zal vanavond de bekende schrijfster / socioloog dr. Jolande Withuis interviewen over de biografie van haar vader, de schaker Berry Withuis. Haar vader was behalve schaakjournalist ook een vooraanstaande communist (CPN) in de naoorlogse jaren. De biografie heet 'Raadselvader'.

In haar boek zegt mevrouw Withuis over haar jeugd in een communistisch gezin in de jaren 50: “Wij waren immers de vijand"

De auteur Withuis, onder andere bekend door haar biografieën over verzetsman Pim Boellaard (2008) en koningin Juliana (2014), doet in haar nieuwste boek verslag van haar zoektocht naar de persoon van haar vader, communist en schaakjournalist Berry Withuis. Welke beslissingen nam deze - van huis uit gereformeerde - man in zijn leven en waarom? Wat was zijn positie binnen de CPN en was hij wel zo radicaal als hij tegenover haar deed voorkomen? Zou hij echt zijn beste vrienden en misschien zelfs wel zijn kinderen opofferen voor de goede zaak? Deze vragen hielden de auteur al bezig toen ze opgroeide in het gezin waarvan de leden - als communisten - als vijand werden gezien door de buitenwereld. Vijand in de Koude Oorlog, een strijd die weliswaar niet 'warm' was, maar waar veel dreiging vanuit ging. Als kind kreeg ze advies van haar vader hoe te vluchten bij naderend gevaar. Als ze persoonlijke vragen stelde, hulde hij zich meestal in stilzwijgen of maakte zich er met een grapje vanaf, een grapje waarvan zijn dochter niet wist of het wel zo bedoeld was.

Een interview door Jolanda aan de Stegge belooft onverwachte invalshoeken. Soester literatuurliefhebbers herinneren zich dit ongetwijfeld van de SLAS-bijeenkomst vorig jaar met Adriaan van Dis. Nu biedt de SLAS literatuurliefhebbers de kans op een unieke kennismaking met het leven van een ongewoon gezin. Een gezin dat niet deed aan 'sentimentaliteiten als gedag zeggen', persoonlijke gevoelens en vertrouwelijke gesprekken. Wat doet een dergelijke omgeving met een kind? Reserveer tijdig uw kaarten, want vol is vol, ook in de theaterzaal van Idea!

Locatie:
Idea
Willaertstraat 49, Soest

20.15 - 22.00 uur | € 12,50 / € 10,00 (vrienden)
kaartverkoop: https://bibliotheek.ideacultuur.nl/actueel/agenda/328-ontmoeting-met-jolande-withuis
Woensdag 10 oktober: Twee jonge auteurs aan het woord

Vanavond tijd voor twee jonge auteurs, Nina Polak en Marieke Lucas Rijneveld. 

Incl. pauzedrankje.

Locatie:
Boekhandel Van de Ven
Soest Zuid

Woensdag 10 oktober 2018 | 20.15 - 22.00 uur | € 10,00 / € 9,00 (vrienden)
kaartverkoop: https://bibliotheek.ideacultuur.nl/actueel/agenda/kaarten?src_url=http://kaarten.ideacultuur.nl/ProgrammaDetail.aspx?id=2213

 Voor de laatste informatie: zie  http://www.slas-soest.nl/index.html.html en http://www.levenskunstsoest.nl/.  

Reserveren voor SLAS-activiteiten graag via de site van Idea.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris