Wat is er te doen?

Wij organiseren regelmatig lezingen of andere activiteiten.

Onze bovenverdieping is ingericht voor activiteiten. U kunt hier terecht met uw leesclub, om even rustig een boek in te kijken of bij te praten, maar er zijn ook regelmatig lezingen, boekpresentaties en workshops.

De bedoeling van deze ruimte is om culturele activiteiten in Soest in de breedste zin te faciliteren. Dus hebt u zelf nog een idee of voorstel, dan horen we dat graag. Ook is de ruimte te huur.

Via Editio ( www.editio.nl ) kunt u schrijfcursussen volgen bij bij ervaren schrijvers als Auke Kok, Charles den Tex en Thomas Verbogt. Indien u de kortingscode VANDEVEN gebruikt krijgt u 10% korting.

 

- Donderdag 26 oktober, 20:00 uur: Schrijvers on Tour (i.s.m. de SLAS) 

Met Thomas Heerma van Voss, Alma Mathijsen en Lucas  de Waard (i.s.m. de SLAS)

Drie jonge, getalenteerde schrijvers komen naar Soest. Zij bewijzen dat schrijven - en lezen - van alle tijden en voor alle leeftijden is. Wat hebben deze twintiger en dertigers ons en elkaar te vertellen over hun nieuwste werken die dit najaar uitkomen? Een mooie gelegenheid om op één interactieve avond kennis te maken met drie schrijvers en andere geïnteresseerden in literatuur!

THOMAS HEERMA VAN VOSS (1990) schreef eerder de romans 'De Allestafel' (2009) en 'Stern' (2013) en de verhalenbundel 'De derde persoon' (2014). In de zes persoonlijke verhalen in 'Plaatsvervangers' draait het steeds om muziek, en vooral om de relatie tussen artiest en toeschouwer, tussen bewonderde en bewonderaar.

ALMA MATHIJSEN (1984) liet de verhalenbundel 'Binnen spelen' (2006) het licht zien gevolgd door de romans 'Alles is Carmen' (2011) en 'De grote goede dingen' (2014). In haar stukken voor NRC Handelsblad ontrafelt ze taboes en onderzoekt ze haar eigen positie. Half september verschijnt haar derde roman 'Vergeet de meisjes', waarin ze een nieuw licht laat schijnen op vriendschap en de functie ervan in deze tijden waarin we twee opties hebben: vechten of jezelf afsluiten.

LUCAS DE WAARD (1984) debuteerde in 2015 met de roman 'De kamers'. Hij schreef o.a. voor Het Zuidelijk Toneel, Bos Theaterproducties en Cojones (VARA). Met zijn script voor de musical Willem Ruis won hij een Musical Award. Ook schreef hij het script voor Watskeburt?! De musical. In september 2017 verschijnt zijn tweede roman, Kraaien tellen, over familie, rouw, seks en veegwagens.

Toegang €10,- (SLASvrienden €9,00). Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Donderdag 9 november, 20.00 uur: Yvonne van der Bijl over Mata-Hari

Mata-Hari, pseudoniem van de Friese Margaretha Geertruida Zelle, was een vrouw die haar eigen, onafhankelijke weg koos. Ze creëerde haar eigen mythe en verzon verhalen over haar afkomst. En ze maakte identiteitswisselingen en transformaties door. Steeds koos ze haar eigen levenspad, totdat de tijd haar tegen zat: de Eerste Wereldoorlog. Afgelopen 15 oktober was het haar 100ste sterfdag.

Yvonne van der Bijl (publiciste, fotografe, beeldend kunstenaar en performer) schetst het leven van Mata-Hari aan de hand van foto’s en documenten en bespreekt de meest recente boeken over dit fenomeen. Mata-Hari is onderdeel van Van der Bijl’s serie Sterke Vrouwen.

Toegang €10,- inclusief glaasje na. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Zaterdag 11 november, 15.30 uur:  Figurentheater Ennadien: Kleine Jonas

"Jonas je bad staat klaar" roept mama. Jonas heeft helemaal geen zin. Hij is nog lekker aan het spelen. Maar mama heeft ook zijn eendjes en zijn visjes klaar gezet. O maar dat is wel leuk. Gauw springt Jonas in bad. O wat is het lekker warm water. De eendjes en visjes nodigen Jonas uit om te spelen, daarbij zingt hij allerlei bekende en onbekende kinderliedjes.
Met de eendjes en zijn badborstel speelt hij het verhaal van Boy. Een jongetje uit zijn lievelingsboek. En dan is het ineens tijd om weer uit bad te gaan om te slapen. Natuurlijk leest mama ook nog even een boekje voor.

Een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Toegang €7,50. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Woensdag 15 november, 14.00 uur:  Schrijfcafé met Corrie Gramser

Het Schrijfcafé op locatie Boekhandel Van de Ven is een plek waar je, onder het genot van een kopje koffie of thee, met talloze leuke schrijfopdrachten gestimuleerd wordt om tot schrijven te komen. Schrijven als manier om op verkenning te gaan bij jezelf.

Ervaring met schrijven is niet nodig. Het plezier dat je eraan kunt beleven en de persoonlijke inzichten die je erdoor kunt krijgen staan voorop.

Toegang €15,- inclusief koffie/thee. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Donderdag 16 november,  20.00 uur:  Lezing Gees-Ineke Smit: De prinsessen en de Renaissance

De lezing De prinsessen en de Renaissance laat het grote belang zien van invloedrijke vrouwen aan de Noord-Italiaanse hoven tijdens het ontstaan van de vroeg Renaissance. Isabella en Beatrice d’Este, Lucrezia Borgia, waren ontwikkelde vrouwen die kunst verzamelden, opdrachten gaven aan kunstenaars en hun hoven waren veel bezocht door musici, wetenschappers, schrijvers en beeldhouwers. Gees-Ineke Smit neemt ons mee naar die luisterrijke hoven en hun prinsessen.

Toegang €10,- inclusief glaasje na. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Woensdag 22 november, 15.00 uur:  Sinterklaas leest voor

Nadere informatie volgt. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Woensdag 22 november, middag: Stand Winterfair Oranjeparkflat

U vindt ons twee maal per jaar op de gezellige Fair van de Oranjeparkflat. Speciaal voor de bewoners en andere voorbijgangers leggen we de nieuwste boeken, cd’s en andere cadeautips op onze kraam.

 

- Zaterdag 9 december,  15.30 uur: Figurentheater Ennadien: Klop, klop… Wie is daar?

In oma’s wolwinkeltje gebeurt van alles. Ineens roept een bol wol: "Er is een geitje geboren op de wolboerderij!". Oma kijkt overal en jawel hoor: daar in de mand ligt mama geit. Ze likt haar kleintje schoon en droog. "Waar ben ik mama?" Op de wolboerderij, samen met heel veel andere dieren"!
Het kleine geitje gaat op onderzoek uit en ontmoet de andere dieren. Ze wonen achter gekleurde deurtjes. Klop, klop… Wie is daar? Dan komt geitje bij mama kip. Ze heeft vijf kuikentjes gekregen, maar geitje telt er maar vier! Waar is het vijfde kuikentje gebleven? 
Een lieflijk avontuur vol grappige ontmoetingen op muziek van "De vier jaargetijden" van Vivaldi.

Toegang €7,50. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Dinsdag 12 december, 20.00 uur: Wijnproeverij met Ilja Gort en Caroline d’Hollosy

Nadere informatie volgt. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

- Woensdag 20 december, 14.00 uur: Schrijfcafé met Corrie Gramser

Het Schrijfcafé op locatie Boekhandel Van de Ven is een plek waar je, onder het genot van een kopje koffie of thee, met talloze leuke schrijfopdrachten gestimuleerd wordt om tot schrijven te komen. Schrijven als manier om op verkenning te gaan bij jezelf. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het plezier dat je eraan kunt beleven en de persoonlijke inzichten die je erdoor kunt krijgen staan voorop.

Toegang €15,- inclusief koffie/thee. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

Ook zijn we actief binnen de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) en de Stichting Levenskunst Soest.

- Zondag 29 oktober: 15.00   St. Levenskunst ‘op collegetour’: Maarten van Buuren

Levenskunst Soest wil meer de diepte in. Vandaar de kreet “Levenskunst op college tour”. Aan een aantal  inleiders is gevraagd om een onderwerp in twee opeenvolgende bijeenkomsten uit te diepen. Dus niet elke maand een nieuw onderwerp, maar gedurende twee maanden een verbreding en verdieping van hetzelfde thema. Maarten van Buuren, emeritus hoogleraar geesteswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht,  bijt het spits af met twee lezingen over de filosofie van Baruch de Spinoza naar aanleiding van zijn nieuwe boek  Spinoza, vijf wegen naar de vrijheid

Toegang €10,- inclusief glaasje na. Reserveren via 035 6012419 of info.vandeven@libris.nl.

 

Voor de laatste informatie: zie ook http://www.slas-soest.nl/index.html.html en http://www.levenskunstsoest.nl/.  

Reserveren voor SLAS-activiteiten graag via de site van IDEA.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris