Wat is er te doen?

Wij organiseren regelmatig lezingen of andere activiteiten.

Onze bovenverdieping is ingericht voor activiteiten. U kunt hier terecht met uw leesclub, om even rustig een boek in te kijken of bij te praten, maar er zijn ook regelmatig lezingen, boekpresentaties en workshops.

De bedoeling van deze ruimte is om culturele activiteiten in Soest in de breedste zin te faciliteren. Dus hebt u zelf nog een idee of voorstel, dan horen we dat graag. Ook is de ruimte te huur.

Via Editio ( www.editio.nl ) kunt u schrijfcursussen volgen bij bij ervaren schrijvers als Auke Kok, Charles den Tex en Thomas Verbogt. Indien u de kortingscode VANDEVEN gebruikt krijgt u 10% korting.

 

- Woensdag 17 januari, 14.00-16.00 uur: Schrijfcafé

Vaste klanten ervaren de bijeenkomsten van het Schrijfcafé steeds weer als een cadeautje. Heerlijk schrijven aan de hand van creatieve schrijfopdrachten. Dit keer kwam de schrijfcoach met een vlinderachtige verrassing. Aan de hand van de doosjes met inhoud vlogen de pennen bijna als vanzelf over het papier.

Als opwarmertje starten we met het maken van een lijstje van zo veel mogelijk dingen waar we blij van worden. Je verwacht dan alleen maar blije gezichten, maar soms staan er dingen op de lijstjes die het verlangen verwoorden naar wat voorbij is. Weemoed over wat was en niet meer terugkomt. We mogen één item op ons lijstje uitkiezen dat we verder uit willen diepen. De schrijfcoach laat ons ‘strengen van associaties’ maken. De zinnen die daardoor ontstaan vormen de basis van een rondeel. Bij het voorlezen blijken de losse zinnen door de herhaling opeens verrassende gedichten te vormen waarmee prachtige verlangens verwoord worden.

Dan krijgen we een kleurrijk doosje met een vlinder erop en een geslepen kraal erin. De bijbehorende schrijfopdracht leidt ons stap voor stap naar diep verborgen herinneringen. Het is dubbel genieten; eerst heerlijk schrijven en vervolgens luisteren naar alle verhalen.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 17 januari. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl (06-40155282).

 

- Zaterdag 20 januari, 15.30 uur: Figurentheater Ennadien: Sssst...

We horen een wc doortrekken en muis komt op met een kalender. "Wat zie ik nu, tijger is morgen jarig, maar dan moet ik een feest gaan organiseren.” Snel stuurt muis iedereen een briefje met de vraag of iedereen komt helpen. Natuurlijk komt iedereen aangesneld, Ooievaar maakt de taart, schildpad heeft nog slingers, kikker wil ze wel ophangen want hij kan heel hoog springen. Vos blaast de ballonnen op, want hij kan heel hard blazen. Gelukkig is tijger uit logeren.

Maar wat is dat? Wie ligt daar op de hangbrug midden in het pad? Maar tijger, zo kunnen we er niet langs!

Gelukkig zijn er kinderen in de zaal die meehelpen om tijger in slaap te houden, zodat alle verrassingen naar het huis van tijger gebracht kunnen worden, ook de ballonnen… of… die laatste?? Oei!

Voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar
Duur van de voorstelling: ca. 40 min
Een lieve, humorvolle interactieve voorstelling voor jong en oud.

Toegang: €7,50

Reserveren gewenst.

 

- Zaterdag 3 februari: De Gruffalo komt langs!

‘De Gruffalo? Die ken ik niet.’

‘O nee? Nou, wacht dan maar tot je ‘m ziet.’

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn dit jaar weer de Nationale Voorleesdagen. Op zaterdag 3 februari sluiten we deze dagen feestelijke af met niemand minder dan de Gruffalo. Het boek van Julia Donaldson en Axel Scheffler zal deze dag twee keer worden voorgelezen. Tussen 10 en 11 uur en tussen 14 en 15 uur. Uiteraard is de Gruffalo er zelf ook bij voor een mooi fotomomentje.

Toegang gratis

 

- Donderdag 8 februari, 20.00 uur: Lezing Gees Ineke Smit: Charlotte Salomon

Charlotte Salomon, 1917-1943, schilderde in nog geen twee jaar honderden werken die samen een beeld geven van haar leven. Voor het eerst sinds hun ontstaan zijn deze gouaches nu allemaal te zien in een tentoonstelling in het Joods Historisch Museum in Amsterdam tot en met 25 maart 2018.

Haar serie ' Leven? Of theater? ' is een zeer uitzonderlijke geschilderde en geschreven autobiografie over haar jeugd in Berlijn, haar familie en haar gevoelens. 

Toegang: €10,00

 

- Donderdag 15 maart: Boekenweek: Maarten Blom, ‘Het hoofdgerecht’

‘Het hoofdgerecht’ van Maarten Blom is een indringende roman over een chef-kok die tot het uiterste gedreven wordt. Een kijkje in de keuken van een briljante chef, originele personages en een unieke wraakoefening komen samen in dit debuut. Chef-kok Fer Orsouw heeft een bijzonder talent: met eenvoudige ingrediënten weet hij complexe gerechten na te bootsen. Wanneer hij zijn restaurant bedreigd ziet, besluit hij een uniek gerecht te koken voor twee speciale gasten, maar er zijn risico’s: proeven is geen optie. Overspoeld door herinneringen werkt hij aan zijn meesterwerk. Wanneer hij hoort dat er een Michelin-inspecteur onderweg is komt Fer voor een dilemma te staan. Kan hij zowel zijn speciale gasten als de inspecteur ontvangen?

In ‘Het hoofdgerecht’ onderzoekt Maarten Blom in hoeverre het leven maakbaar is. Al is het maar in gedachten en al is het wellicht zelfbedrog. Maarten Blom is wetenschappelijk onderzoeker en geeft les aan de UvA.

Tijdens de lezing vertelt Blom onder andere over de ontstaansgeschiedenis van zijn schrijverschap en over de inspiratie voor het boek.

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: €10,00

Reserveren gewenst.

 

 

Ook zijn we actief binnen de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) en de Stichting Levenskunst Soest.

 

Programma Stichting Levenskunst Soest: 

- Zondag 21 januari en zondag 25 februari 2018, 15:00 uur: Alles voor het Moederland

Inleider: Michel Krielaars m.m.v. Henriette Schenk, zang en Ellen Boers, accordeon

Plaats: Boekhandel Van de Ven, Soesterbergsestraat 54c , Soest       

- Zondag 25 maart en zondag 29 april, 15:00 uur: De invloed van Marc Chagall's Russische wortels op zijn werk

Inleider: Ruud Bartlema

Plaats: Boekhandel Van de Ven, Soesterbergsestraat 54c , Soest


Tenzij anders vermeld, is de toegang € 10,-per persoon incl. een drankje na afloop. U wordt verzocht voor de verschillende programma’s plaatsen te reserveren bij: Boekhandel Van de Ven, tel. 035 - 601 24 19.  

 

Programma SLAS:

- Vrijdag 9 maart, 20.15 uur: Bram Bakker,  Abdelkader Benali en Hans Koeleman

Idea

Normaal € 19,00 (SLAS vrienden € 16,50)      

 

- Woensdag 14 maart, 20.15 uur: Boekenweek met Franca Treur

Idea

€ 12,50, SLAS vrienden en bibliotheekleden € 10,00  

 

- Woensdag 11 april, 20.00 uur: Lidewijde Paris, Een interactieve lezing

Boekhandel Van de Ven 

Prijs n.n.b.     

 

- Zondag 3 juni, 14.00-17.00 uur: Poëziewandeling

De Paltz in Soestduinen   

€ 10,00 (€ 7,50 voor SLAS vrienden en bibliotheekleden)

 

Voor de laatste informatie: zie ook http://www.slas-soest.nl/index.html.html en http://www.levenskunstsoest.nl/.  

Reserveren voor SLAS-activiteiten graag via de site van Idea.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris