augustus

Optreden dichters Kapitaalfout

donderdag 23 augustus 2018

Op donderdagavond 23 augustus treden vanaf 20u00 een aantal van de dichters van Kapitaalfout op in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers. Dat zijn  Wiebke Zander, Eric Weterings, Jeroen Siep, Tannie van Eck, Zita Smit, Jasper Serraris en Maurits Verhoef.

Toegang gratis.

Kapitaalfout is een foto van de tijdgeest. Een divers gezelschap van dichters laat hun idealen zien vanuit verschillende perspectieven. Bij veel van hen spelen de onderwerpen waarheidsvinding en individualisering een grote rol in de zoektocht naar hun idealen. Maar ook politiek, dagelijkse zonden en liefde keren terug in ernstige of humoristische stijl. Kapitaalfout is een boek vol gedichten voor iedereen die de wereld een beetje beter wil begrijpen.

Meer informatie

Optreden French Connection

vrijdag 31 augustus 2018

Vrijdagmiddag 31 augustus treedt vanaf 15u00 tot 17u00 het duo French Connection op in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

Meer informatie

september

Hella de Jonge signeert 'Hartschade'

zaterdag 1 september 2018

Op zaterdag 1 september signeert tussen 16u00 en 17u00 Hella de Jonge haar nieuwste boek Hartschade. Freek de Jonge zal haar assisteren.

Dit gebeurt in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers. U bent van harte welkom

Meer informatie

Optreden Vintage Company

vrijdag 7 september 2018

Vintage Company

bestaande uit Hans de Vries op gitaar en Anne-Marie de Leeuw met zang.

Zij brengen op ons rustige podium nummer uit de jaren 60 en 70

Meer informatie

Feestelijke presentatie 'Goed Volk'

zaterdag 22 september 2018

Op zaterdag 22 september vindt om 17u00 de feestelijke presentatie plaats van 'Goed Volk' in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn

 

Vijftien levensverhalen van gewoon bijzondere mensen

Dit boek gaat over mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. Het zijn Bredase helden, gewone mensen zonder kouwe drukte of opschepperij.
Erna Smeekens is zo’n held. Als ze in de bijstand zit bedenkt ze een plan om daaruit te komen. Met heel veel moeite zorgt ze dat dat plan ook voor anderen werkt; in tientallen gemeentes in Nederland volgen ze haar voorbeeld. Maar het hele project kost zoveel tijd dat haar betaalde opdrachten erbij inschieten.
Toch zet ze door. Ze vindt mensen met weinig geld echter en oprechter en ze krijgt er energie van als ze zich voor hen inzet.

 Alle heldenverhalen gaan over Bredase mensen die zich jarenlang en soms vele uren per week inzetten voor anderen. Ze komen op voor mensen die leven in armoede, vluchtelingen, kinderen of ze zetten zich in voor vrijheid. En daarvoor krijgen ze geen euro betaald. Terwijl ze vaak allerlei problemen oplossen en met tegenspoed of weerstand te maken hebben. Juist op die momenten houden ze vast aan hun idealen en overwinnen ze de moeilijkheden op hun pad. Goed Volk dus. De verhalen zijn heel verschillend, maar allemaal geven ze hoop en brengen ze het beste in Breda bijelkaar.

 Uit meer dan honderd aanmeldingen werden uiteindelijk deze vijftien verhalen geselecteerd. Ze zijn geschreven door professionals: Dorien Bastiaans, Robert Daniels, Anita van der Helm, Carl Mureau, Didie Schackman en Joyce van Zijl-Lak.

 Het project Helden van Breda is een initiatief van Stichting Present. Met deze uitgave wil de stichting mensen inspireren tot inzet voor anderen. Maar wel op een manier die bij hen past en energie geeft. Want dat is precies waarom deze helden hun daden voor elkaar krijgen.

  verkoopprijs: 22,50 Voorverkoop: 19,90 (tot en met 22 september)
- Uitgever: Stichting Present,

Bestel Hier uw exemplaar

Meer informatie