november

Nederland Leest: Vragenuurtje Voedsellabyrint

zondag 4 november 2018

Kom kennismaken met Jaap Seidell, columnist, actief Twitteraar en co-schrijver van ‘Het Voedsellabyrint’. Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU Amsterdam en adviseert onder meer de WHO en de Gezondheidsraad. Het boek geeft inzicht in de rol van voedsel in onze maatschappij en de keuzes die we daarbij denken te maken.

Wanneer zondag 4 november 
Hoe laat 14.00 - 15.00 uur
Waar Nieuwe Veste, bibliotheek centrum
Toegang gratis
Meer informatie

NONF #1: Protest in de 21e eeuw

zondag 4 november 2018
NONF is het non-fictieve zusje van het Tilburgse literaire festival Tilt: een programmareeks, startend vanuit telkens een ander non-fictie werk. Tijdens deze eerste editie klemmen we Eva Rovers’ boek Practivisme in onze gebalde vuist en gaan we meteen de barricaden op.

Koop hier je ticket!

Zondag 4 november 16:00 

MOTMOT Galery/ElectronBreda

€ 10,00

Meer informatie

Café Livre over 'Zulajka opent haar ogen' van Guzel Jachina

woensdag 7 november 2018

Woensdag 7 november 2018 20.00 uur Kroonsael van Café Restaurant Oncle Jean Ginnekenweg 338, Breda

Café Livre over Zulajka opent haar ogen  van Guzel Jachina .
Een grote Russische roman over een Tataarse boerin die in 1930 wordt overvallen door de Sovjets, waarbij haar man – een koelak – gedood is. De reis naar en het verblijf in Siberië komt in al zijn verschrikkingen op de lezer af. Inleidingen door Michel Krielaars (chef Boeken van NRC Handelsblad en Ruslandkenner) en Arthur Langeveld (docent Russische taal, literatuur en geschiedenis en vertaler). Langeveld ontving in 2006 de Martinus Nijhoff-prijs voor vertalingen.

Zaal open:   19.30 uur
Aanvang:     20.00 uur
Verwacht einde: 22.15 uur

Entree € 12,50 via cafelivrebreda@gmail.com

Meer informatie

Instagram workshop: Deel je passie voor boeken op #bookstagram!

zondag 11 november 2018

Zondag 11 november 2018 van 11.00 tot 13.00 uur
Entree: € 2,50 inclusief koffie / thee en lekkers.

Op zondag 11 november geeft bookstagrammer Eveline (@yaboeken) een workshop Instagram. Wil jij ook een Instagram-account over boeken beginnen, of heb je al een account maar wil je graag tips en trucs om meer likes en volgers te krijgen? Eveline legt je alles uit, zodat je meteen aan de slag kan.

Esmeé (@girl_with_a_bookshelf_) legt uit hoe zij 3000 volgers kreeg en deelt haar geheimen, do’s and don’ts graag met je.

Maar ook als je al veel ideeën, ervaring en volgers hebt, kun je je hart ophalen. Je hebt alle ruimte om foto’s te maken en je passie met anderen te delen, of je nu van YA, Fantasy, Thrillers of Feelgood houdt!
 
Leen props van anderen, laat een filmpje van je maken voor Instagram Stories en schiet mooie plaatjes van jouw favoriete boeken of ons nieuwe assortiment gifts, journals en agenda’s voor boekenwurmen. De winkel is speciaal open voor dit event, dus snuffel op je gemak rond, drink een kopje koffie en voorkom decemberstress.

Natuurlijk hebben we leuke giveaways, previews, een winactie en scherp geprijsde Engelse uitgaven.Meer informatie

Schwob Leesclub Pagnol

dinsdag 13 november 2018

Leesclub onder leiding van schrijver en recensent Max Urai over Mijn kinderjaren in de Provence van Marcel Pagnol in boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda.

Geef u op voor deze leesclub via info@kemhol.nl

Kosten € 7,50 incl. Franse versnaperingen

Zoals de titel al aangeeft is het boek van Pagnol een autobiografie over zijn jeugd, die zich afspeelde in Provence voor de Eerste Wereldoorlog. Het is een plek die nog niet gemechaniseerd is - zonder telefoons, zonder veel auto's, en waar kinderen leren om op hun eigen eten te jagen.

Max Urai denkt dat het boek mensen zal aanspreken die zich de Provence herinneren van vakanties en oudere mensen die zich de tijd die Pagnol omschrijft nog herinneren uit de verhalen van hun ouders.

 

Meer informatie

Lieve Joris over haar familiegeschiedenis 'Terug naar Neerpelt'

woensdag 14 november 2018

Op woensdag 14 november wordt Lieve Joris geïnterviewd door Hein van Kemenade over haar familiegeschiedenis Terug naar Neerpelt.

Dit vindt plaats in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54
Aanvang 20u00
Entree € 7,50 incl. consumptie

svp reserveren via info@kemhol.nl

Meer informatie

Presentatie KEES VAN MEEL OPERA OMNIA

zaterdag 24 november 2018

Oud-stadsdichter Kees van Meel presenteert op 24 november zijn derde drietalige bundel in de serie OPERA OMNIA bij Van Kemenade & Hollaers om 17.00 uur.

Sinds 2014 heeft de dichter contacten met Roemenië in de vorm van gepubliceerde gedichten in het tijdschrift CLH en literaire reizen naar Boekarest. Zijn Roemeense uitgever heeft hem daarop gevraagd om elk jaar een drietalige bundel te maken. Dat heeft geresulteerd in deze driedelige bundel, waaraan diverse vertalers hard gewerkt hebben, van Nederlands naar Engels, van Engels naar Roemeens. Diverse kunstenaars hebben een bijdrage geleverd met prachtige bijhorende illustraties.

Meer informatie

december

Presentatie Dr. Albert van de Poel - Eerherstel voor Gestapogevangene 5919 door Geertrui van den Brink

zaterdag 1 december 2018

Op zaterdag 1 december wordt om 17u30 het boek over haar grootvader Dr. Albert van de Poel - Eerherstel voor Gestapogevangene 5919 door Geertrui van den Brink gepresenteerd. Het eerste exemplaar wordt door Yolanda Sjoukes, Chef Redactie Baronie van Dagblad BN/DeStem in ontvangst genomen.

U bent van harte welkom

"Albert van de Poel was van 1929 tot 1941 hoofdredacteur van het Dagblad van Noord-Brabant, de voorganger van BN/De Stem. Zijn leven zit vol raadsels. Het grootste is hoe hij tijdens de oorlog in het concentratiekamp Neuengamme terechtkwam en vooral hoe hij daar tijdens de oorlog weer uit werd vrijgelaten – een uniek feit. Zijn kleindochter Geertrui van den Brink zocht antwoorden op die vragen. Ze bracht de man tot leven en kreeg inzicht in de persoon die ze had gekend als haar afstandelijke grootvader. Ze deed grondig historisch onderzoek en tekende een genuanceerd portret." Jan Brouwers

Meer informatie

Optreden French Connection

vrijdag 7 december 2018

French Connection: Franse chansons met uitstapjes naar het Braziliaans.

French Connection is een akoestisch duo bestaande uit Miriam de Vroome (zang, gitaar) en Pieter de Haan (gitaar). Beiden lopen reeds vele jaren mee in het muziekcircuit. French Connection brengt sfeervolle, rustige Franstalige liedjes met uitstapjes naar andere talen (o.a. Braziliaans); muziek die goed tot zijn recht komt op het intieme podium van Boekhandel van Kemenade & Hollaers. Sfeer en spelplezier staan bij het duo voorop.

Meer informatie

Optreden Vintage Company

vrijdag 14 december 2018

Vintage Company

bestaande uit Hans de Vries op gitaar en Anne-Marie de Leeuw met zang.

Zij brengen op ons rustige podium nummer uit de jaren 60 en 70

Meer informatie