januari

Ingrid en Dieter Schubert komen voorlezen en signeren

zaterdag 13 januari 2018

Op zaterdagmiddag 13 januari komen Ingrid en Dieter Schubert van 14u00 tot 16u00 voorlezen, tekenen en signeren in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54

Ze zullen wat vertellen over hun nieuwe voorleesboek Moemf heeft een vriend

Toegang vrij, iedereen is welkom

Meer informatie

Presentatie dichtbundel 'Theater van het woord' van Kees van Meel

zaterdag 13 januari 2018

Om 17u00 wordt de nieuwe drietalige dichtbundel van Kees van Meel, Theater van het woord gepresenteerd in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52-54, 4818 JG Breda


m.m.v. Marianne de Bie (1e exemplaar), Ad van den Kieboom (inleiding),
Rick van der Made (interview) en Deborah Jacobs (muziek)

U bent van harte welkom

Meer informatie

Optreden van duo "French Connection"

zaterdag 20 januari 2018

Op zaterdag 20 januari treedt het duo "French Connection" tussen 15u00 en 17u00 op.

Wij (Pieter de Haan, gitaar, en MIriam de Vroome, zang) vormen het duo "French Connection".

We zingen en spelen voornamelijk Franse, jazzy songs met uitstapjes naar het Braziliaans (Jobim bijv.) en zelfs Pools. Heel intiem allemaal. We mikken daarom op kleine (huiskamerachtige) podia, maar exposities en tentoonstellingen passen daar naadloos in.

Meer informatie

Nationale voorleesdagen

woensdag 24 januari 2018

Het Nationale Voorleesontbijt 2018 vindt plaats op woensdag 24 januari 2018. Die dag lezen weer talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land ging de 15de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

In onze boekhandel worden bijna dagelijks kleuters en peuters voorgelezen

Meer informatie

Poëzieweek 2018

maandag 29 januari 2018

Poëziegeschenk van Peter Verhelst

Dichter-theatermaker Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk 2018: Wat ons had kunnen zijn, een fonkelnieuwe bundel met tien tedere gedichten. Vraag ernaar bij je boekhandel, van 25 t/m 31 januari 2018. Je krijgt het cadeau bij aankoop van € 12,50 aan poëzie.

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) schrijft het Poëziegeschenk 2018. Het thema is Theater en het motto is ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’.

Verhelst:  ’Theater speelt zich niet alleen af in de schouwburg, maar ook op pleinen, op straat, in de slaapkamer. Overal waar de ene mens de andere tegen het lijf loopt en dat ene lichaam op dat andere lichaam reageert en er dus communicatie ontstaat, mogelijkheden, misverstanden, een dans, geluk en verdriet.’

Meer informatie

NATIONALE VOORLEESDAGEN

maandag 29 januari 2018

Van 24 januari tot en met 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats.

Ssst! De tijger slaapt

Prentenboek van het Jaar 2018

Door bibliotheken geselecteerd voor de Prentenboek TopTien 2018

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

info over prentenboeken en voorleestips

Meer informatie

Gedichtendag in De Nieuwe Veste

dinsdag 30 januari 2018

Op dinsdag 30 januari 2018 is er van 19.00 - 22.00 uur bij Nieuwe Veste een avond in het kader van Gedichtendag 2018. toegang gratis

Deze keer is er gekozen voor dichters uit de nabije omgeving en enkele van wat verderaf. De poëzie die gebracht wordt is heel verschillend. De voordrachtkunstenaars laten een gedicht van hun favoriete dichter horen en er zijn ook muzikale bijdragen rondom de poëzie.

Meer informatie

Café Livre over Afrikaanse poëzie

woensdag 31 januari 2018

Een ongelooflijk mooi taalgebied in Zuid-Afrika met dichters als Elisabeth Eybers, Antjie Krog en anderen. Toegelicht door Willem Jan Otten (dichter, schrijver en winnaar P.C. Hooftprijs) en Jente Rhebergen (journalist, vertaler en organisator van de Week van de Afrikaanse roman). En een bijdrage van acteur-muzikant Felix Strategier van toneelgroep Fint.

Aanvang 20u00, zaal open 19u30
Kroonsael van Cafe restaurant Oncle Jean, Ginnekenweg 338
Entree € 12,50 kaarten aan de zaal

Meer informatie