Eric Mijnster over 'Het geluksgevoel'

dinsdag 29 mei 2018 20:00
Eric Mijnster over 'Het geluksgevoel'

Op dinsdag 29 mei geeft Eric Mijnster een lezing over zijn boek Het geluksgevoel.
Eric Mijnster fietste in 36 uur van het meer van Genève naar Menton aan de Middellandse zee. Daar gaat de lezing over, maar ook vooral over dat wanneer je echt iets wil je het ook kan. Hij neemt je mee op een reis die raakt.

In Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54, 4818JG Breda. Aanvang 20u00
Entree. € 10,00 incl. consumpties
SVP aanmelden via info@kemhol.nl

Deze lezing is onderdeel van Fietsfiesta Breda

Vertrouwen op intrinsieke motivatie

Ik beleef mijn persoonlijke verhaal over het omgaan met tegenslagen, het kiezen voor mezelf en het realiseren van het ondenkbare. Wat ik vertel is uit het leven gegrepen; herkenbaar voor iedereen. Ik laat je zien dat we mogen vertrouwen op onze intrinsieke motivatie. En wat er gebeurt als we dat doen. Sky is the limit.
Tal van andere thema’s relateren aan mijn verhaal, zoals: oude patronen loslaten, out of the box denken, angsten trotseren, handelen uit intrinsieke motivatie, het (her)vinden van je passie, persoonlijk leiderschap en leven in flow.

Over zijn boek Het geluksgevoel:

Als de juffrouw aan de kinderen vraagt wat ze willen worden als ze later groot zijn, lacht Eric Mijnster. Hij zegt: 'Gelukkig.' Het zevenjarige kereltje spreekt op dat moment zijn diepste drijfveer uit. Want hoe het woord 'gelukkig' ook tot de verbeelding spreekt: wat is het eigenlijk? Hoe word je dat? Wat is ervoor nodig? En wie leert je wat 'gelukkig' is? Eric vindt zijn antwoorden niet thuis, niet op school, en niet op de universiteit. Maar wat, waar of hoe dan wel? Na de diplomauitreiking verkiest hij z'n nieuwsgierigheid boven het gebaande pad. Zo stapt hij op de fiets bij het Meer van Genève om 650 kilometer en 14 Alpenbergen verder - na 36 uur zonder te slapen - af te stappen bij de Middellandse Zee. Kort na deze tocht zegt hij de huur van zijn appartement op, zet hij al zijn spullen te koop en besluit hij in een bus te gaan wonen. Zijn nietsontziende zoektocht brengt hem ongekende ervaringen, prachtige ontmoetingen en essentiële inzichten. Het geluksgevoel beschrijft de uiterst persoonlijke gebeurtenissen van Eric Mijnster én de wijze waarop hij uiteindelijk tot het geheim van geluk weet door te dringen. Eric Mijnster (1988) is bekend van zijn blog Gespleten asfalt en de documentaire Omdat ik het wil. Bovendien vertelt Eric zijn verhaal voor groepen en in het theater.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris