Literaire avond met Bredase thrillerschrijvers Gert-Jan van den Bemd en Nathalie Pagie in gesprek over Spannende Boeken

dinsdag 29 mei 2018 20:00
Literaire avond met Bredase thrillerschrijvers Gert-Jan van den Bemd en Nathalie Pagie in gesprek over Spannende Boeken

In aanloop naar de Spannende Boeken Weken (6 t/m 24 juni) gaan auteurs Gert-Jan van den Bemd en Nathalie Pagie uit Breda op dinsdagavond 29 mei met elkaar in gesprek over het schrijven van thrillers. Van beiden is onlangs een nieuw boek verschenen. In Bibliotheek Centrum, Molenstraat 6 Breda, interviewen zij elkaar over hun werk, over het creëren van spanning, hun inspiratiebronnen etc. Er is ruimte voor vragen uit de zaal en de auteurs zullen na afloop hun boeken signeren. Belangstellenden zijn welkom, entree gratis, aanvang 20.00 uur.

Nathalie Pagie
Nathalie Pagie (1974) houdt er graag de vaart in. In 2013 debuteerde ze met de eigenzinnige thriller De Toneelclub en een jaar later verscheen haar tweede al: De Campus. Paradijsvogels was er in 2015, de bestseller Casa Familia in 2017 (winnaar Thrillzone Award!) en afgelopen maand zag Rio Grande het licht. Datzelfde tempo is voelbaar in Nathalie's verhalen: die lezen als een trein. Met een vlotte pen, spannende verhaallijnen en personages die onder je huid kruipen, bezorgen haar boeken de lezer een paar heerlijke leesuurtjes. Op vakantie of thuis, op papier of als ebook. De inspiratie haalt ze uit haar eigen leven. Veel van de beschreven locaties bezocht ze zelf. Daarnaast put ze uit haar grenzeloze fantasie. Nathalie woont met haar man en twee kinderen in Bavel.


Gert-Jan van den Bemd

Gert-Jan van den Bemd (°1964) werkt als schrijver, wetenschapsjournalist, redacteur en kunstenaar in Breda. Zijn korte verhalen verschenen in tientallen verzamelbundels en literaire tijdschriften, en werden diverse malen bekroond in België en Nederland. Zo won hij in 2016 de Aspe Award en een jaar later de eerste prijs van het International Literature Festival Utrecht (ILFU). In 2018 debuteert hij met De verkeerde vriend, een tragikomische psychologische roman dat leest als een thriller.

Het Nieuwsblad schreef: ‘De verkeerde vriend is een pittig leesavontuur, met dank aan de zwier waarmee Gert-Jan Van den Bemd met taal omgaat.’

Auteur en columnist Tania Heimans schreef over 'De verkeerde vriend': ‘Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie Breaking Bad evenaart.’

Avond van het Spannende Boek met Nathalie Pagie en Gert-Jan van den Bemd
Datum: Dinsdagavond 29 mei
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Nieuwe Veste, Bibliotheek Centrum, Molenstraat 6, Breda
Toegang: gratis

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris