oktober

KINDERBOEKENWEEK

woensdag 3 oktober 2018

Van 3 t/m 14 oktober 2018 is het weer KINDERBOEKENWEEK! Bij € 10,00 aan kinderboeken krijg je het geschenk. Dat is De eilandenruzie Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees.

Meer informatie

Café Livre over Yasushi Inoue 'Het jachtgeweer'

woensdag 3 oktober 2018

Woensdag 3 oktober 2018 20.00 uur Kroonsael van Café Restaurant Oncle Jean Ginnekenweg 338, Breda

Café Livre over Het jachtgeweer Yasushi Inoue | Vertaling Jacques Westerhoven
Een herontdekt meesterwerk uit Japan met drie brieven die over overspel gaan: een van de dochter van de minnares, een van de echtgenote en een van de minnares zelf. Haarfijn worden de onderlinge verhoudingen gefileerd. En bij elke brief kantelt het beeld dat de lezer heeft.
Inleidingen door Ivo Smits (hoogleraar Letteren en Culturen van Japan) en Corine Koole (journalist, schrijver en redacteur van Volkskrant Magazine in de rubriek Lust & Liefde).

Zaal open:   19.30 uur
Aanvang:     20.00 uur
Verwacht einde: 22.15 uur

Entree € 12,50 via cafelivrebreda@gmail.com

Meer informatie

Rosita Steenbeek spreekt over haar nieuwe boek 'Wie is mijn naaste?'

donderdag 11 oktober 2018

Op donderdag 11 oktober komt Rosita Steenbeek weer naar Breda. Zij is te gast bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers en spreekt over haar nieuwe boek over vluchtelingen Wie is mijn naaste. In dit boek maakt ze een einde aan het verhaal dat vrijwel alle vluchtelingen alleen maar naar Europa komen omdat ze een makkelijk leventje willen leiden.

Aanvang 20u15

Entree € 10,00 incl. consumptie

svp reserveren via info@kemhol.nl

Meer informatie

Pieter Koolwijk signeert 'Prutje' en andere jeugdboeken.

vrijdag 12 oktober 2018

Op vrijdag 12 oktober komt om 13u00 Pieter Koolwijk naar Boekhandel Van Kemenade & Hollaers om zijn nieuwste boek Prutje te signeren. Natuurlijk neemt hij ook de tijd om zijn andere boeken van een handtekening te voorzien.

Iedereen is welkom.

Meer informatie

Milja Praagman signeert 'Kom erbij'

vrijdag 12 oktober 2018

Op vrijdagmiddag 12 oktober signeert Milja Praagman vanaf 13u30 de kleuteruitgave van de kinderboekenweek: KOM ERBIJ.

Ook signeert zij graag haar andere boeken: Nog 100 nachtjes slapen, Ik ben geen boek, ik ben een hond, Vergeet mij nietje, Ik ben geen boek, ik ben een schaap,  Moet je zien!, Omdat ik je zo graag zie.

Meer informatie

Optreden French Connection

vrijdag 19 oktober 2018

French Connection: Franse chansons met uitstapjes naar het Braziliaans.

French Connection is een akoestisch duo bestaande uit Miriam de Vroome (zang, gitaar) en Pieter de Haan (gitaar). Beiden lopen reeds vele jaren mee in het muziekcircuit. French Connection brengt sfeervolle, rustige Franstalige liedjes met uitstapjes naar andere talen (o.a. Braziliaans); muziek die goed tot zijn recht komt op het intieme podium van Boekhandel van Kemenade & Hollaers. Sfeer en spelplezier staan bij het duo voorop.

Meer informatie

Literaire avond met Jan Brokken

maandag 22 oktober 2018

Op 22 oktober gaat René Hollaers in gesprek met schrijver Jan Brokken over zijn nieuwe boek De rechtvaardigen. Dit spannende boek zal vanaf 6 oktober in de winkels liggen.

Datum: maandag 22 oktober | Tijd: 20:15 uur | Locatie: concertzaal Nieuwe Veste, Molenstraat 6 | Kaartverkoop: online, bij de receptie Nieuwe Veste en Boekhandel van Kemenade & Hollaers | Prijs: €10,00 regulier, €7,50 leden bibliotheek

Meer informatie

Optreden Vintage Company

vrijdag 26 oktober 2018

Vintage Company

bestaande uit Hans de Vries op gitaar en Anne-Marie de Leeuw met zang.

Zij brengen op ons rustige podium nummer uit de jaren 60 en 70

Meer informatie

Feestelijke presentatie 'Het Stadskantoor' van Rinie Maas

zaterdag 27 oktober 2018

Op zaterdag 27 oktober wordt om 17u00 het nieuwe boek van Rinie Maas Het stadskantoor op feestelijke wijze gepresenteerd in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54.

Camiel Hamans ex-hoofdredacteur van Dagblad de Stem voert het woord. Kees van Meel treedt op met twee gedichten gerelateerd aan het boek dat uitkomt.

U bent van harte uitgenodigd.

Meer informatie