september

een signeer- en interview event met Hella en Freek de Jonge

zaterdag 1 september 2018

Op zaterdag 1 september signeert tussen 16u00 en 17u00 Hella de Jonge haar nieuwste boek Hartschade. Freek de Jonge zal met haar in gesprek gaan.

Dit gebeurt in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers. U bent van harte welkom

Meer informatie

Optreden Vintage Company

vrijdag 7 september 2018

Vintage Company

bestaande uit Hans de Vries op gitaar en Anne-Marie de Leeuw met zang.

Zij brengen op ons rustige podium nummer uit de jaren 60 en 70

Meer informatie

Feestelijke presentatie DAGBOEK VAN EEN TAALMAATJE van Henny Hoedemaker

zaterdag 15 september 2018

Op zaterdag 15 september wordt om 17u00 het DAGBOEK VAN EEN TAALMAATJE van Henny Hoedemaker op feestelijke wijze gepresenteerd. Henny Hoedemaker voert het woord

U bent van harte welkom

Dit dagboek beschrijft het wel en wee van een Syrisch gezin in Nederland en belicht  achtergronden van vluchtelingen. Het zijn privé notities van een jaar als taalmaatje. Surplus-welzijn heeft me over de streep getrokken om het, hier en daar met een kleine aanpassing, te publiceren. De Syrische familie gaf er, zonder het gelezen te hebben, toestemming voor.

Meer informatie

Workshop Kunstlokaal

vrijdag 21 september 2018

Kunstlokaal organiseert een  expositie van beelden en schilderijen gemaakt door de cursisten. Deze is  van vrijdag 21 september t/m 2 oktober.In Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Tevens op 21 september om 16.00 uur een demonstratie door de cursisten, en gratis workshop bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers

meer info

Meer informatie

Feestelijke presentatie 'Goed Volk' Bijzondere verhalen van gewone mensen

zaterdag 22 september 2018

Op zaterdag 22 september 2018 wordt om 17.00 uur het eerste exemplaar van het boek Goed Volk uitgereikt aan stadsgenoot Klaas Dijkhoff in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg 52/54 (4818 JG Breda).

Het boek wordt uitgereikt door initiatiefnemer en Heldenteamvoorzitter Anita van der Helm.

Joep Schreuder treedt bij deze presentatie op als moderator. Zowel de 15 helden uit de verhalen als de schrijvers, fotografen en andere ondersteuners zijn aanwezig.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn

 

Vijftien levensverhalen van gewoon bijzondere mensen

Dit boek gaat over mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. Het zijn Bredase helden, gewone mensen zonder kouwe drukte of opschepperij.
Erna Smeekens is zo’n held. Als ze in de bijstand zit bedenkt ze een plan om daaruit te komen. Met heel veel moeite zorgt ze dat dat plan ook voor anderen werkt; in tientallen gemeentes in Nederland volgen ze haar voorbeeld. Maar het hele project kost zoveel tijd dat haar betaalde opdrachten erbij inschieten.
Toch zet ze door. Ze vindt mensen met weinig geld echter en oprechter en ze krijgt er energie van als ze zich voor hen inzet.

 Alle heldenverhalen gaan over Bredase mensen die zich jarenlang en soms vele uren per week inzetten voor anderen. Ze komen op voor mensen die leven in armoede, vluchtelingen, kinderen of ze zetten zich in voor vrijheid. En daarvoor krijgen ze geen euro betaald. Terwijl ze vaak allerlei problemen oplossen en met tegenspoed of weerstand te maken hebben. Juist op die momenten houden ze vast aan hun idealen en overwinnen ze de moeilijkheden op hun pad. Goed Volk dus. De verhalen zijn heel verschillend, maar allemaal geven ze hoop en brengen ze het beste in Breda bijelkaar.

 Uit meer dan honderd aanmeldingen werden uiteindelijk deze vijftien verhalen geselecteerd. Ze zijn geschreven door professionals: Dorien Bastiaans, Robert Daniels, Anita van der Helm, Carl Mureau, Didie Schackman en Joyce van Zijl-Lak.

 Het project Helden van Breda is een initiatief van Stichting Present. Met deze uitgave wil de stichting mensen inspireren tot inzet voor anderen. Maar wel op een manier die bij hen past en energie geeft. Want dat is precies waarom deze helden hun daden voor elkaar krijgen.

  verkoopprijs: 22,50 Voorverkoop: 19,90 (tot en met 22 september)
- Uitgever: Stichting Present,

Bestel Hier uw exemplaar

Meer informatie

Francesca Melandri spreekt over vluchtelingen

maandag 24 september 2018

Op maandagavond 24 september spreekt de italiaanse auteur Francesca Melandri over haar roman De lange weg naar Rome, over vluchtelingen. TAKE ME TO THE SEA van Liesbeth van Well (filmmaker) en Marianna Geraci (multidisciplinair kunstenaar) is een Bredaas project van vluchtelingen die hun persoonlijk verhaal vertellen. De film 'TAKE ME TO THE SEA' wordt vertoond. Hierin hebben zeven statushouders hun persoonlijke verhalen omgezet in poëtische teksten.

Dit vindt plaats in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54, aanvang 20u30 Entree, incl consumptie € 5,00

svp reserveren via info@kemhol.nl

Meer informatie

Feestelijke presentatie 'Achteruit Breda is van ons' en 'De bamibalbakker' van Jan van Herpen

zaterdag 29 september 2018

Op zaterdag 29 september worden om 17u00 twee kinderboeken van Jan van Herpen gepresenteerd.

Dat zijn: Achteruit, Breda is van ons

en De bamibalbakker.

Zijn vader Gerard van Herpen ontvangt het eerste exemplaar van het kinderboek over de Tachtigjarige oorlog.

En de uitreiking van het eerste exemplaar van De bamibalbakker is aan de 'echte' Wan Hon Chu, geboren in Hong Kong

U BENT VAN HARTE WELKOM

 

Meer informatie