september

Boekpresentatie over De groene illusie door Maarten van Andel

vrijdag 21 september 2018

Als we de klimaatdoelstellingen in 2030 willen halen, dan hebben we niet genoeg aan groene energie. Het lukt alleen als we kernenergie heroverwegen, fossiele brandstoffen slimmer gebruiken en bovendien inleveren op ons luxe leventje. Wil je meer weten over dit belangrijke onderwerp? Kom dan 21 september naar de boekhandel en ga met Maarten in gesprek!

Meer informatie

Dummie de mummie en de schat van Sohorro door Tosca Menten

zondag 23 september 2018

MAASHI! De 10e Dummie de mummie verschijnt bijna: Dummie de mummie en de schat van Sohorro. Dat is reden voor een feestje! Kom je ook, samen met Tosca Menten en ons een feetje vieren? De toegang is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl.

Meer informatie

Wandeling Struikelstenen + film

zondag 23 september 2018

Een indrukwekkende wandeling langs de Eindhovense Struikelstenen. Luister naar de verhalen achter deze herdenkingsstenen. De verhalen van in de tweede wereldoorlog omgebrachte joodse inwoners van Eindhoven. De wandeling start om 14.00u, met aansluitend de vertoning van een film over het struikelstenenproject.

 

 

 

 

 

Meer informatie

Science café over Wonen in de toekomst

dinsdag 25 september 2018

De mogelijkheden en behoeftes op het gebied van informatietechnologie, duurzaamheid, creativiteit en kwaliteit van (samen)leven vragen om fundamentele veranderingen in de inrichting van onze leefomgeving. Regio Eindhoven loopt voorop in het bouwen aan de toekomstige woonomgeving: met behulp van innovatieve en ‘slimme’ technologie worden nu al de eerste woningen en wijken gecreëerd, die op maat en duurzaam, maar ook sociaal en aantrekkelijk zijn.

Meer informatie

Boekpresentatie Paul van Loon over Dolfje en Noura

woensdag 26 september 2018

Hij is er bijna: de nieuwe Dolfje Weerwolfje! In 'Dolfje en Noura', alweer het 19e boek over het witte weerwolfje met een brilletje, beleven Dolfje en zijn vriendinnetje Noura een spannend avontuur als ze stiekem het verlaten huis van mevrouw Krijtjes binnengaan...

Meer informatie

Van Piere Boekenpubquiz

woensdag 26 september 2018

Wie won dit jaar de Libris Literatuurprijs? Waarom is er ophef ontstaan over het thema van de Boekenweek 2019? Test je boekenkennis bij Boekhandel Van Piere en maak kans op mooie prijzen! 

Meer informatie

Lezing Paul van Tongeren over Willen sterven, over autonomie en het voltooide leven

zondag 30 september 2018

Zondag 30 september om 14.00 uur is Paul van Tongeren te gast bij het Filosofiecafé van boekhandel Van Piere. In deze lezing legt hij uit wat de connectie is tussen zijn twee recentste boeken: Willen sterven, over de autonomie en het voltooide leven en Het Europese nihilisme. Hij zal laten zien hoe zijn gedachten over het zogenaamd voltooide leven samenhangen met belangrijke lijnen in het denken van Nietzsche.

De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing is een maximum aantal plaatsen beschikbaar.

Meer informatie

oktober

Kinderboekenweek met Mies van Hout over Vriendjes

woensdag 3 oktober 2018

Mies van Hout komt naar Boekhandel Van Piere om jou te leren hoe je de mooiste tekeningen kunt maken!

 

Meer informatie

Maand van de Geschiedenis: Stadswandeling met Wim van Hoof

zondag 7 oktober 2018

Zondag 7 oktober om 12.30 u start een stadswandeling bij Boekhandel Van Piere ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis. Gids Wim van Hoof laat aan de hand van het thema ‘Opstand’ alle bijzondere plekken in Eindhoven zien.

Meer informatie

Kinderboekenweek met Dikke Vik en Vieze Lies

zondag 7 oktober 2018

Tijdens deze leuke kindermiddag vertellen auteurs Sunna Borghuis en Eva van Aalst wie Dikke Vik en vieze Lies zijn.  En hoe het komt dat ze vrienden zijn geworden, terwijl ze elkaar in het begin juist zo stom vonden. 

Ook gaan we deze middag een XL vriendenboek-pagina met elkaar invullen, lezen Sunna en Eva voor en geven ze tekentips. Tot slot hebben we ook speciale Vik & Lies kleurplaten! 

Meer informatie