juli

YA Summer Bookloving Event

zondag 1 juli 2018

Markeer 1 juli met een dikke stift in je agenda, want Van Piere heeft weer een YA Summer Bookloving event! 

Meer informatie

Taxatiemiddag (13:00-17:00)

zondag 8 juli 2018

Altijd al willen weten wat het verhaal achter het schilderij van opa is? Of de juwelencollectie van een oudtante: verkopen of bewaren? De taxateurs van Art Dumay uit Nuenen geven u tijdens de taxatiemiddag bij Boekhandel Van Piere professioneel advies.

Meer informatie

Taxatiemiddag Art Dumay

zondag 8 juli 2018

Altijd al willen weten wat het verhaal achter het schilderij van oma, wat al jaren op zolder ligt, is? Of de juwelencollectie van een oudtante: verkopen of bewaren? De antwoorden op deze vragen kunt u binnenkort krijgen bij Van Piere op 8 julie van 13.00 tot 17.00 uur in Eindhoven. Op deze middag staat Van Piere in het teken van het Kunst & Curiosa evenement dat Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen organiseert.

 

Meer informatie

EHV-café over huisvesting

vrijdag 20 juli 2018

Kom iets leren over je stad, kom naar Van Piere! 
EHV-café is voortgekomen uit de samenwerking tussen het magazine '150 jaar leven in Eindhoven' en boekhandel Van Piere. Elke zes weken leer je wat bij tijdens het EHV-café over onze prachtige stad Eindhoven. Toegang is gratis, graag aanmelden via info@vanpiere.nl

Meer informatie

augustus

Boekpresentatie Ton van Haperen over Het bezwaar van de leraar

vrijdag 31 augustus 2018

De druk op docenten wordt almaar groter, door onrealistische eisen van leerlingen, ouders, schooldirecties en de overheid. Intussen neemt de kwaliteit van het onderwijs af. In Het bezwaar van de leraar beschrijft leraar, lerarenopleider en publicist Ton van Haperen het Nederlandse onderwijs van binnenuit. Hij laat zien dat er nog steeds een groeiende kloof bestaat tussen bestuur en leraren, waardoor de beleidsresultaten tegengesteld zijn aan de doelstellingen. Van Haperen schrijft in dit vlammende betoog dat dit makkelijk anders kan.

Meer informatie

september

Boekie Night september

dinsdag 4 september 2018

Lezing Toon Horsten over De pater en de filosoof, de redding van het Husserl-archief

zondag 9 september 2018

Op zondag 9 september vindt de eerste editie plaats van het Filosofiecafé van dit culturele seizoen. Wees welkom tijdens de lezing van Toon Horsten over De pater en de filosoof, de redding van het Husserl-archief. De toegang is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing geldt een maximum aantal plaatsen.

Meer informatie

Lezing Paul van Tongeren over Willen sterven, over autonomie en het voltooide leven

zondag 30 september 2018

Zondag 30 september om 14.00 uur is Paul van Tongeren te gast bij het Filosofiecafé van boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn boek Willen sterven, over de autonomie en het voltooide leven. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing is een maximum aantal plaatsen beschikbaar.

Meer informatie

oktober

Boekie Night oktober

dinsdag 9 oktober 2018

Lezing Nelleke Noordervliet, auteur essayist Maand van de Geschiedenis

zondag 21 oktober 2018

“Vereerd nam ik de opdracht van de CPNB aan om het essay voor de Maand van de Geschiedenis te schrijven. Handenwrijvend en enthousiast begon ik het thema Opstand te verkennen. Wat een heerlijk onderwerp!” aldus Nelleke Noordervliet. Nelleke Noordervliet is namelijk dit jaar de auteur van het essay voor de 15e Maand van de Geschiedenis met het thema Opstand. Wij zelf zijn vereerd dat zij onze boekhandel bezoekt voor het geven van een lezing. 

Meer informatie