2018

november

Boekpresentatie Florarium Temporum

zondag 18 november 2018

De wereldkroniek Florarium temporum (Bloemhof der tijden) werd in de late Middeleeuwen in het klooster Mariënhage bij Eindhoven geschreven door Nicolaas Clopper. Lang was deze kroniek alleen bekend via gedrukte uittreksels die in 1607 onder de titel Magnum Chronicon Belgicum werden gedrukt. Nu is er een prachtig boek uitgegeven wat het volledige werk bevat. De boekpresentatie van deze wereldkroniek wordt gehouden bij Boekhandel Van Piere. 

Meer informatie

Science café over Generatie Superfit

dinsdag 20 november 2018

Leven we gezond of zouden we meer moeten bewegen? Iedereen fit en gezond met wearables, quantified self apps en een beweging-stimulerende openbare ruimte. Ben jij bereid je data te delen voor de volksgezondheid? Hoogleraren Aarnout Brombacher en Dick Ettema in gesprek over dataonderzoek voor een toekomstige, écht gezonde en sportieve generatie.

Meer informatie

Science Café

dinsdag 20 november 2018

Zo’n vijf keer per jaar organiseert Studium Generale TU/e in samenwerking met Boekhandel Van Piere op dinsdagavond in de boekhandel het Science Café. Een programma met korte presentaties door wetenschappers van binnen en buiten de TU/e en andere deskundigen. Voor iedereen die zich wil laten inspireren door, op de hoogte wil blijven van en wil discussiëren over ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, technologie en samenleving.

Meer informatie

Uitreiking Prijs voor Eindhovens Schrijftalent

donderdag 22 november 2018

Tijdens deze feestelijke avond wordt de bundel met de beste verhalen gepresenteerd en reikt de jury de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent uit aan de winnaar.

 

Meer informatie

Geschiedeniscafé met Frans Verhagen over De Kennedy's

vrijdag 23 november 2018

Op vrijdag 23 november om 19.00 u bespreekt auteur Frans Verhagen tijdens het Geschiedeniscafé zijn onlangs verschenen boek De Kennedy’s. De toegang is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl.

Meer informatie

december

Geschiedeniscafé met Gijs van Ham over 80 jaar oorlog

vrijdag 7 december 2018

Vrijdag 7 december om 19.00 uur is Gijs van Ham te gast bij het Geschiedeniscafé van Boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn boek 80 jaar oorlog. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

Meer informatie

Boekie Night

dinsdag 11 december 2018

Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Natlab door Plaza Futura en Boekhandel Van Piere de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de Podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. 

Dit maal zijn Lieve Joris, Roxane van Iperen en Maaike Meijer te gast. De entree is 8 euro, kaarten zijn verkrijgbaar bij Natlab en Van Piere.

Meer informatie

YA december (dinner) party

zondag 16 december 2018

De koude decembermaand staat voor de deur. Hét moment om met een YA boek op de bank te ploffen. Maar voor dat je daar aan gaat beginnen, wip nog even bij Van Piere binnen! We hebben namelijk een super tof event voor je georganiseerd mét een heerlijk hapje eten.

Meer informatie

Interview met Ilja Leonard Pfeijffer

dinsdag 18 december 2018

Dinsdag 18 december om 20.00 uur is Ilja Leonard Pfeijffer te gast bij Boekhandel Van Piere. Hij wordt geïnterviewd over onder andere zijn recent verschenen boek Peachez, een romance. De entree is €5,-, kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Piere.

Meer informatie

2019

januari

Boekie Night

dinsdag 15 januari 2019

De enige echte Eindhovense Literaire Boeken-Talkshow. Tijdens de maandelijkse Boekie Night verwelkomt Wim Daniëls schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de theaterzaal van het Natlab voor een avondvullend programma.

Meer informatie