mei

Van Piere 170 jaar: Brabants ontbijt

zondag 27 mei 2018

Van Piere bestaat 170 jaar en wij trappen de feestweek af met een heerlijk Brabants ontbijt. Heerlijk aan tafel, terug in de tijd waar u na een week noeste arbeid door ons in de watten word gelegd. Je kunt je met maximaal 4 personen aanmelden. 

Meer informatie

Van Piere 170 jaar: Poppenkast met Jan Klaassen

woensdag 30 mei 2018

"Jan Klaaaaaassen, kom eens tevoorschijn! Nee, nee, pas op 30 mei wanneer ik naar Boekhandel Van Piere kom. Zij bestaan namelijk 170 jaar en dan kom ik speciaal naar Eindhoven!" 

Kom jij ook naar de poppenkastvoorstelling van Jan Klaassen? 

Meer informatie

Van Piere viert feest: 170 jarig bestaan van onze boekhandel

donderdag 31 mei 2018

Al 170 jaar bestaat Boekhandel Van Piere in Eindhoven. 170 jaar, dat vraagt om een feestje samen met u.

Als dank voor onze boekenvriendschap willen we u graag uitnodigen voor een feestelijke avond. 

 

 

Meer informatie

juni

Van Piere 170 jaar: YA-schrijfworkshop door Suzanne Wouda

vrijdag 1 juni 2018

Tijdens onze 170 jarige feestweek speciaal een activiteit voor schrijvers van de toekomst: een YA-schrijfworkshop door Suzanne Wouda. Emmy van Ruijven zal haar ook interviewen.

Meer informatie

Filosofiecafé met Bleri Lleshi, over De kracht van hoop

zondag 3 juni 2018

Dit Filosofiecafé is tegelijkertijd een Geschiedeniscafé. Aanleiding is het nieuwe boek van Bleri Lleshi: De kracht van hoop. Hierin verweeft hij inspirerende voorbeelden van vandaag met het leven en denken van Martin Luther King jr. Hij pleit voor verzet, engagement, empathie en hoop.

Meer informatie

Van Piere 170 jaar: Matinée met Duo Harfago

zondag 3 juni 2018

Wij sluiten onze feestweek traditioneel af met een Van Piere-matinée met Duo Harfago. 

Meer informatie

Science café over Toeval

dinsdag 5 juni 2018

We kennen graag betekenis toe aan gebeurtenissen, we zoeken altijd een verklaring. Onterecht, zo stelt Prof. dr. Klaas Landsman (Radboud Universiteit Nijmegen)  'We zijn te veel geneigd overal diepere oorzaken achter te zien. Die zijn er niet’. Het is gewoon toeval. Zou het ook toeval zijn dat je dit nu leest? Kom naar ons Science café!

Meer informatie

Spannende Boekenweken: 6 t/m 24 juni

woensdag 6 juni 2018

Tijdens de Spannende Boekenweken krijg je van ons bij besteding van €12,50 aan Nederlandse boeken een cadeau: Barst, geschreven door Boris Dittrich.

Meer informatie

EHV-café

vrijdag 8 juni 2018

Is er een betere manier om het weekend in te luiden door naar verhalen te luisteren over de geschiedenis van Eindhoven onder genot van een kopje koffie? Kom allen naar het EHV-café, een initiatief van Uitgeverij Optima en Boekhandel Van Piere. 

 

Meer informatie

Geschiedeniscafé met Frans Verhagen over Begrijp jij Amerika nog?

vrijdag 8 juni 2018

Vrijdag 8 juni om 19.00 uur is Frans Verhagen te gast bij het Geschiedeniscafé van boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn boek Begrijp jij Amerika nog? De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

 "Het is een wonderlijke zaak, maar het rijkste en machtigste land ter wereld is de afgelopen decennia van de rails geraakt. Dat zet Frans Verhagen scherp neer. Hij stelt ook terecht de vraag of het ooit weer goed zal komen."
- Maarten van Rossem

Meer informatie