januari

Lees & ontdek over Een huis voor Harry

woensdag 23 januari 2019

Woensdag 23 januari om 15.00 u vindt er een nieuwe editie plaats van Lees & ontdek, een boekenmiddag voor kinderen. Deze editie gaat over Een huis voor Harry, prentenboek van het jaar 2019. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. 

Meer informatie

Latte art workshop door Coffeelovers

donderdag 24 januari 2019

We love coffee! En die liefde willen we graag met jou delen.

Meer informatie

Leesbeesten Leesclub lezen Schaduw van de vos

vrijdag 25 januari 2019

Na een kleine winterslaap komen de Leesbeesten onder leiding  van Emmy van Ruijven vrijdag 25 januari weer bij elkaar om Schaduw van de vos van Julie Kagawa te bespreken. Met goede boekenpraat en wat versnaperingen ben je verzekerd van een leuke avond. En, er wordt weer een nieuw boek uitgekozen voor de volgende keer. Komen dus! Ben je nog nooit geweest? Geen probleem, iedereen is welkom op deze Young Adult avond. 

Meer informatie

Muzikaal het weekend in met Björn van der Doelen

vrijdag 25 januari 2019

Trek je zondagse pak aan en neem je gevoel voor ritme mee, want Björn van der Doelen is vrijdag 25 januari om 19.00 uur te gast bij Boekhandel Van Piere om het weekend goed te starten.

 

 

Meer informatie

Interview met Ilja Leonard Pfeijffer

zaterdag 26 januari 2019

Volgens het NRC Handelsblad schreef Pfeijffer de roman van het jaar met Grand Hotel Europa en werd bekroond met vijf sterren. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Zaterdag 26 januari wordt hij geïnterviewd door Jan Verhagen, directeur Boekhandel Van Piere. 

Meer informatie

Maroeska Metz over Hoe dan?!

zondag 27 januari 2019

Ontwerper Maroeska Metz is deze weken constant in het nieuws en komt op zondag 27 januari naar Eindhoven voor de presentatie van haar design-kookboek Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz. Ze studeerde in 1985 als beeldhouwer af aan de Rietveld Academie met een tentoonstelling van eetbare beelden. Ze groeide daarna uit tot een internationaal bekende ontwerper van meubels, lampen en juwelen. Haar werk is opgenomen in (museum)collecties in binnen- en buitenland. Maroeska’s handelsmerk is een kenmerkende krul, die ze in bijna al haar ontwerpen verwerkt. 

Meer informatie

Books on tour: Suriname in Bibliotheek Eindhoven

donderdag 31 januari 2019

Donderdag 31 januari vanaf 17.00 u kan je je wanen in tropisch Suriname in Bibliotheek Eindhoven. Een veelzijdige, literaire avond waar je kunt genieten van een afwisselend programma.

Meer informatie

februari

Boekpresentatie Jessica Bartels over Stof, modder en steen

vrijdag 1 februari 2019

De stadsdichter van Eindhoven brengt haar eigen bundel uit. Over Eindhoven, voor Eindhoven, door Eindhoven en uitgegeven door Eindhovense uitgever DATO (Lecturis). Wat wil een Eindhovense boekhandel nog meer?

Meer informatie

Boekpresentie Joany de Vries over Verschijning

zondag 3 februari 2019

Zondag 3 februari is Joany de Vries te gast bij Boekhandel Van Piere. Om 14.00 u presenteert zij als YA-auteur haar eerste boek, Verschijning. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. 

 

Meer informatie

EHV GDCHT: bekendmaking beste Eindhovense gedicht

maandag 4 februari 2019

Eindhoven is weer een literaire parel rijker: EHV GDCHT. EHV GDCHT is een verzameling van 57 gedichten waarbij iedere dichter op eigen wijze zijn of haar Eindhoven beschrijft. Het boek is een ideaal cadeau voor een ieder die Eindhoven een warm hart toedraagt.

Meer informatie