juli

EHV-café over volkshuisvesting

vrijdag 20 juli 2018

Kom iets leren over je stad, kom naar Van Piere! 
EHV-café is voortgekomen uit de samenwerking tussen het magazine '150 jaar leven in Eindhoven' en boekhandel Van Piere. Elke zes weken leer je wat bij tijdens het EHV-café over onze prachtige stad Eindhoven. Toegang is gratis, graag aanmelden via info@vanpiere.nl

Meer informatie

augustus

Lezing Ernst Jansz met muzikaal intermezzo

zondag 26 augustus 2018

De geboren Amsterdammer, oprichter van de befaamde Nederpop-band Doe Maar, zit dit jaar vijftig jaar in het vak. Met zijn vrienden van de hoofdstedelijke folkband C.C.C. Inc., opgericht in 1967, verhuisde hij in december 1969 naar een boerderij in Neerkant. Daar stichtten de muzikanten een commune. Hierover verhaalt hij in zijn boek (en op cd) De Neerkant.

Meer informatie

Boekpresentatie Ton van Haperen over Het bezwaar van de leraar

vrijdag 31 augustus 2018

De druk op docenten wordt almaar groter, door onrealistische eisen van leerlingen, ouders, schooldirecties en de overheid. Intussen neemt de kwaliteit van het onderwijs af. In Het bezwaar van de leraar beschrijft leraar, lerarenopleider en publicist Ton van Haperen het Nederlandse onderwijs van binnenuit. Hij laat zien dat er nog steeds een groeiende kloof bestaat tussen bestuur en leraren, waardoor de beleidsresultaten tegengesteld zijn aan de doelstellingen. Van Haperen schrijft in dit vlammende betoog dat dit makkelijk anders kan.

Meer informatie

september

Boekie Night september

dinsdag 4 september 2018

Lezing Toon Horsten over De pater en de filosoof, de redding van het Husserl-archief

zondag 9 september 2018

Op zondag 9 september vindt de eerste editie plaats van het Filosofiecafé van dit culturele seizoen. Wees welkom tijdens de lezing van Toon Horsten over De pater en de filosoof, de redding van het Husserl-archief. De toegang is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing geldt een maximum aantal plaatsen.

Meer informatie

Lezing Paul van Tongeren over Willen sterven, over autonomie en het voltooide leven

zondag 30 september 2018

Zondag 30 september om 14.00 uur is Paul van Tongeren te gast bij het Filosofiecafé van boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn boek Willen sterven, over de autonomie en het voltooide leven. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing is een maximum aantal plaatsen beschikbaar.

Meer informatie

oktober

Boekie Night oktober

dinsdag 9 oktober 2018

Lezing Nelleke Noordervliet, auteur essayist Maand van de Geschiedenis

zondag 21 oktober 2018

“Vereerd nam ik de opdracht van de CPNB aan om het essay voor de Maand van de Geschiedenis te schrijven. Handenwrijvend en enthousiast begon ik het thema Opstand te verkennen. Wat een heerlijk onderwerp!” aldus Nelleke Noordervliet. Nelleke Noordervliet is namelijk dit jaar de auteur van het essay voor de 15e Maand van de Geschiedenis met het thema Opstand. Wij zelf zijn vereerd dat zij onze boekhandel bezoekt voor het geven van een lezing. 

Meer informatie

november

Boekie Night

dinsdag 13 november 2018

De enige echte Eindhovense Literaire Boeken-Talkshow. Tijdens de maandelijkse Boekie Night verwelkomt Wim Daniëls schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de theaterzaal van het Natlab voor een avondvullend programma.

Meer informatie

december

Boekie Night

dinsdag 11 december 2018

Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Boekhandel Van Piere en ons de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze Podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights.

Het programma begint om 20.00 uur, maar tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek dus kom gerust lekker op tijd!

Meer informatie