Boekpresentatie: Het bezwaar van de leraar, door Ton van Haperen

vrijdag 31 augustus 2018 19:00
Boekpresentatie: Het bezwaar van de leraar, door Ton van Haperen

De kwaliteit van het onderwijs neemt af, betoogt Ton van Haperen, leraar, lerarenopleider en publicist. In Het bezwaar van de leraar beschrijft hij het Nederlandse onderwijs van binnenuit. Tijdens de presentatie van het boek wordt uitgebreid ingegaan op de problematiek, onder meer in de vorm van een discussiepanel.

 

Over de boekpresentatie

Vanaf 19:00 inloop.

Om 19:20 start het programma, dat geleid wordt door Klaas van Veen. Het discussiepanel bestaat uit Gerardo Soto y Koelemeijer, Theo Douma, Lans Bovenberg en Ton van Haperen.

Het programma duurt tot ongeveer 20:30 met aansluitend een borrel. (De winkel sluit om 21:00.)

Gelieve zich aan te melden voor deze presentatie via info@vanpiere.nl.

 

Over het boek

Van Haperen laat in Het bezwaar van de leraar zien dat er nog steeds een groeiende kloof bestaat tussen bestuur en leraren, waardoor de beleidsresultaten tegengesteld zijn aan de doelstellingen. Hij schrijft in dit vlammende betoog dat dit makkelijk anders kan.

Na het parlementair onderzoek onder leiding van Jeroen Dijsselbloem in 2008 leek het erop dat er meer zou worden ingezet op de professionalisering en ondersteuning van docenten. Het verwijt aan de politiek was dat zij onderwijsvernieuwingen had doorgedrukt, zonder naar docenten, leerlingen en ouders te luisteren. Van Haperen laat zien dat Dijsselbloems roep om herstelbeleid verloren dreigt te gaan. Onderwijsinstellingen zijn log en inefficiënt, en leraren tonen steeds minder werkplezier. Onze kinderen scoren weliswaar goed op toetsen, maar van beklijving van kennis is amper sprake.

In 2007 werd het vorige boek van Van Haperen, 'De ondergang van de leraar', door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de beste boeken van het jaar. Ruim tien jaar later trekt de bevlogen leraar wéér aan de bel.

Voor wie meer wil weten…

Ton van Haperen wordt in dit videofragment geïnterviewd door Paul van Liempt over de staat van het Nederlandse onderwijs:

https://www.youtube.com/watch?v=P5T0XDPSKew

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris