Boekie Night februari

dinsdag 20 februari 2018 20:00
Boekie Night februari

De enige echte Eindhovense Literaire Boeken-Talkshow. Tijdens de maandelijkse Boekie Night verwelkomt Wim Daniëls schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de theaterzaal van het Natlab voor een avondvullend programma.


Boekhandel Van Piere en Natlab presenteren:
Boekie Night met Wim Daniëls

 

Op 20 februari ontvangt Boekie Night weer drie fameuze schrijvers in Natlab. Dit zijn de namen:

 

  • Oscar van den Boogaard (1964)

Oscar van den Boogaard groeide op in Suriname en Nederland, kreeg in 1990 de titel van ‘enige levende auteur’ bij uitgeverij Polak – Van Gennep, versleet daarna nog wat uitgeverijen om uiteindelijk zijn laatste grote roman Kindsoldaat (2018) bij de Bezige Bij te publiceren.

De roman verhaalt over twee voorname Nederlandse families, beschreven door de ogen van de laatste telg, die het vermoeden heeft de zoon van prins Bernard te zijn.

 

  • Tom Hofland (1990)

 

De jongste en tevens enige debutant van de avond. Tom Hofland studeerde in 2014 af van de opleiding Writing for performance aan de HKU in Utrecht en publiceerde in 2017 zijn debuutroman Lyssa bij uitgeverij Querido. Het boek heeft een enigszins merkwaardig decor: Mestopes, een fantasiestad, waar de jonge officier Caspar verliefd wordt op Lyssa, de vrouw van een bekende intellectueel. Lyssa is een gedurfd werk dat grote thema’s als liefde, vriendschap en dood niet uit de weg gaat.

 

  • Geert-Jan Knoops (1960)

 

Een thuiswedstrijd voor de in Eindhoven geboren advocaat Geert-Jan Knoops. Als hoofd van het Knoops’ Innocence Project, weet Knoops alles over strafrechtelijke dwalingen, die vaak schrijnende gevolgen hebben voor de slachtoffers. In zijn legal thriller De laatste kamer (2017)  vertelt hij aan de hand van de Spelonk-zaak, de moord op twee broers op Bonaire, over onmacht, duisternis en hoop.

 

 

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris