Boekie Night

dinsdag 13 november 2018 20:00

De enige echte Eindhovense Literaire Boeken-Talkshow. Tijdens de maandelijkse Boekie Night verwelkomt Wim Daniëls schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de theaterzaal van het Natlab voor een avondvullend programma.

 

Op dinsdag 13 november ontvangt Boekie Night weer drie bijzondere auteurs in Natlab. Dit zijn de namen:

 

  • Suzanne Wouda

Na het winnen van de Zilveren Griffel voor Sabel, publiceert de Eindhovense kinderboekenschrijfsters dit jaar haar tweede volwassenroman. Maria (Ambo l Anthos, 2018) mag dit juweeltje heten en verhaalt over de grootste ontsnapping uit de vaderlandse geschiedenis, de ontsnapping van Hugo de Groot, vertelt vanuit het perspectief van twee vrouwen.

 

  • Cornald Maas

Nog bekender van veel meer, maar ook van boeken als Verlies, Trotse Ouders en Op de helft. In het najaar van 2018 verschijnt ‘Ach kind toch, Een verhaal van moeder en zoon’ (Prometheus, 2018), waarin Maas het leven van zijn moeder schetst aan de hand van vele brieven die zij hem in de loop van de jaren schreef.

 

  • Sandra Bernart
Sandra Bernart (1973, Hamont, België) studeerde Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ze publiceerde in verschillende verhalenbundels en op literaire websites en haar korte verhalen vielen regelmatig in de prijzen. Ik zag Menno is haar debuutroman, waarmee ze de finale behaalde van de Coffeecompany Book Award 2015 en de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2016. In 2017 won ze de Pijs voor Eindhovens Schrijftalent. In juni 2018 verscheen aan haar tweede roman Vol van Maan.

Vol van Maan is een licht absurde en bevrijdende roadnovel over het voldoen aan andermans verwachtingen, met angst als katalysator en leugens als smeerolie. En een hond.

 

Aanvankelijk zou Martine de Jong naar Boekie Night komen. In verband met de verlate verschijning van haar boek, komt zij niet naar Boekie Night.

Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Natlab en Van Piere de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de Podiumzaal van Natlab voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights. Het programma begint om 20.00 uur, maar tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er live muziek. Kaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar bij Natlab en Van Piere.

 

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris