Boekie Night Oktober: Lieve Joris en Mirjam van Hengel

dinsdag 9 oktober 2018 20:00
Boekie Night Oktober: Lieve Joris en Mirjam van Hengel

Tijdens deze editie van Boekie Night gaat Wim Daniëls in gesprek met Lieve Joris over haar nieuwe boek Terug naar Neerpelt en met Mirjam van Hengel over haar biografie van Remco Campert. Kaarten a €8,- zijn verkrijgbaar bij Van Piere en Natlab.

Over de gasten

 

Mirjam van Hengel

Mirjam van Hengel schreef Een knipperend ogenblik, Portret van Remco Campert. Eerder publiceerde ze het succesvolle Hoe mooi alles (2014) over de liefde tussen Leo en Tineke Vroman. Van Hengel sprak wekelijks met Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Ze schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt.

 

Lieve Joris

Deze Vlaamse auteur keert in Terug naar Neerpelt terug naar het huis aan het kanaal in het Vlaamse Neerpelt, waar ze opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen. Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk. Behalve een tijdsbeeld stijgt uit deze familiegeschiedenis het verhaal op van een dorpsmeisje dat - dwars tegen haar lotsbestemming in - haar weg vindt naar het schrijverschap.

 

Over Boekie Night

Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Natlab en Van Piere de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de Podiumzaal van Natlab voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights. Het programma begint om 20.00 uur. Tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er live muziek. Kaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar bij Natlab en Van Piere.

 

LET OP: Indien u uw kaartje reeds gekocht heeft en u vindt het jammer dat Peter Buwalda niet naar Boekie Night komt, dan kunt u uw kaartje terugbrengen naar Van Piere of Natlab. U krijgt dan uw geld terug.

(c) Foto: Merlijn Doomernik

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris