GEANNULEERD Boekie Night

dinsdag 14 april 2020 20:00
GEANNULEERD Boekie Night

In verband met de door de Nederlandse regering en het RIVM opgestelde richtlijnen omtrent het Covid-19 (Corona)-virus, hebben wij helaas moeten besluiten al onze activiteiten tot de zomer te annuleren.

 

Kaarten die bij Boekhandel Van Piere gekocht zijn, kunnen bij Van Piere worden geretourneerd wanneer de boekenbalie open is. (Het geld wordt dan via de pinpas teruggestort op de rekening, er wordt niet contant teruggegeven.) Dit kan op maandag t/m zaterdag van 12..00 - 17.00 uur)

Bezoekers die op www.natlab.nl een kaartje hebben gekocht ontvangen een informatiemail.
Heb je een papieren kaartje, dan hebben wij geen contactgegevens van je. Wil je in dat geval het bedrag terugvragen, dan kun je een foto of kopie van je kaartje sturen naar info@natlab.nl. Vermeld daarbij het bestelnummer van je ticket(s), je persoonsgegevens en het bankrekeningnummer (IBAN). Wij zullen dan het bedrag terugstorten. Omdat Natlab tijdelijk gesloten is, kan enkele weken duren, voor je het bedrag op je rekening ontvangt.

Ontdek het verhaal achter de boeken en de auteurs bij Boekie Night. Tijdens de boekentalkshow van Eindhoven onder leiding van Wim Daniëls worden auteurs in de Podiumzaal van Natlab bevraagd over hun recent verschenen boeken. Tickets á 8 euro zijn verkrijgbaar via natlab.nl. Te gast zijn Peter Buurman, Judith Fanto en Heidi Koren.

Peter Buurman – Een goede nachtrust

'Dat is de tragedie. We kunnen alleen onszelf zijn als we dromen.' De nacht valt. Een inbreker sluipt een huis binnen. Tussen de waardeloze spullen blijkt een man te liggen. De inbreker vraagt: 'Kan ik misschien iets voor je doen?' Het is het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap, die al gauw ontspoort in een wilde scooterrit langs een ingedutte grillroom, een nachtcafé voor slapelozen, een kliniek voor mensen met een chronische winterdip en de set van een soap waar maar geen einde aan komt. Een raadselachtige reis door de nacht, waarin de dingen nét anders lijken dan overdag. 'Een goede nachtrust' is een volstrekt originele debuutroman met een logica om van te dromen. Peter Buurman (1992) is redacteur bij De Speld, schreef mee aan Zondag met Lubach, #BOOS en De Boterhamshow en maakte de podcasts Neutrale Kijkers en Boeken FM.

 

 

Judith Fanto - Viktor

Met Viktor schrijft Judith Fanto een hartveroverende, waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden.

Wenen, 1914. De zesjarige Viktor Rosenbaum redt weeskind Bubi uit een vijver in het Praterpark. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt opgenomen in de gegoede Weens-Joodse familie. Viktor, die maar niet wil deugen, ontpopt zich als patser en rokkenjager en maakt geen van zijn vele studies af, tot groot verdriet van de intellectuele Rosenbaums. De Anschluß in 1938 vormt een keerpunt: met heldhaftige vindingrijkheid en brutaliteit beschermt Viktor iedereen die hij liefheeft.

Nijmegen, 1994. Geertje Rosenbaum, de jongste telg van de familie, rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.

De roman Viktor is het debuut van Judith Fanto en is gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan.

 

 

Heidi Koren – Hawaii 2000

Psychotherapeute Lin Bankers zit thuis met een burnout. Haar moeder is onlangs overleden en de verzorging is haar zwaar gevallen. Een gedeelte van haar erfenis besluit ze te besteden aan een nieuwe zitbank, maar die blijkt niet door haar deur te passen. Als Lin besluit de bank voorlopig even op de veranda te laten staan, wordt tot overmaat van ramp haar vader afgeleverd door zijn partner. De oude man is ziek en afgedankt. Lin moet er niet aan denken haar vader binnen te vragen en laat hem op de bank bivakkeren. In de korte periode dat haar vader op de veranda woont, gaat Lin snel achteruit, tot zij de nodige besluiten niet langer kan uitstellen en de cirkel doorbreekt. Heidi Koren (1975) debuteerde in 2015 met de poëziebundel 'Gedachten over een mogelijk einde'. In december 2018 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Korte verhalen en gedichten van haar hand verschenen in diverse literaire tijdschriften. Daarnaast houdt Heidi tweewekelijks een blog bij op grofvankoren.com.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris