Lezing Alfred Denker over Onderweg in zijn en tijd

zondag 15 april 2018 14:00
Lezing Alfred Denker over Onderweg in zijn en tijd

Zondag 15 april om 14.00 uur is Alfred Denker te gast bij het Filosofiecafé van boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn nieuw verschenen boek Onderweg in zijn en tijd, inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger. De lezing wordt begeleid door dr. Charles Vergeer. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing is een maximum aantal plaatsen beschikbaar.

Over Onderweg in zijn en tijd, inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger

"Hij werd geboren, deed zijn werk en stierf" - zo kernachtig vatte Martin Heidegger samen wat aan het leven van Aristoteles filosofisch van belang was. Veel meer had hij liever niet van zichzelf blootgegeven. Maar leven en werk vormen, zoals Alfred Denker in 'Onderweg in Zijn en Tijd' laat zien, juist bij Heidegger een onlosmakelijke eenheid. In dit boek wordt Heideggers levens- en denkweg in zijn belangrijkste stadia zichtbaar en begrijpelijk gemaakt. Dit boek is een vertaling van 'Unterwegs in Sein und Zeit', eveneens van de hand van de Nederlandse Heidegger-expert Alfred Denker. In deze Nederlandse vertaling wordt ook ingegaan op de 'Schwarze Hefte' en de recent ontdekte brieven van Heidegger aan zijn broer. Hierdoor ontstaat er een compleet beeld van het leven en werk van een van de belangrijkste filosofen uit de twintigste eeuw.

 

Over Alfred Denker

Alfred Denker studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam. In 1997 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam op 'Omdat filosoferen leven is. Een archeologie van Martin Heideggers Sein und Zeit'.
Hij heeft talrijke publicaties over Heidegger op zijn naam staan en is redacteur van de bij Uitgeverij Damon verschenen Heidegger-reeks.

 

Over dr. Charles Vergeer

Dr. Charles Vergeer (1947) is docent filosofie en ethiek aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven en publicist. Daarnaast recenseert hij zeer regelmatig boeken voor het tijdschrift Filosofie. Hij promoveerde bij prof. Cornelis Verhoeven op een dissertatie over Heraclitus.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris