Filosofiecafé met Michiel Korthals over Goed eten, filosofie van voeding en landbouw

zondag 4 november 2018 14:00
Filosofiecafé met Michiel Korthals over Goed eten, filosofie van voeding en landbouw

Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? En is het niet zo dat uitbuiting, extreem over- gewicht, ondervoeding, honger en grote milieuschade enkele gevolgen zijn van onze wijze van consumeren? Dit zou toch anders moeten kunnen, maar de vraag is: hoe dan?

Filosofiecafé met Michiel Korthals over Goed eten, filosofie van voeding en landbouw

Op zondag 4 november geeft Michiel Korthals een lezing over zijn boek Goed eten, filosofie van voeding en landbouw om 14.00 u bij Boekhandel Van Piere. De toegang is gratis, aanmelden is mogelijk via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Over Goed eten, filosofie van voeding en landbouw

 In Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw behandelt Michiel Korthals deze vragen en ontwikkelt hij een model om de kloof tussen productie en consumptie te overbruggen. Directe verbindingen tussen voedsel en het dagelijks leven, de voorkeur voor regionale verbanden boven de wereldmarkt, bevordering van voedselvaardigheden en een eerlijkere verdeling van aandacht voor voedingsstijlen staan daarin centraal. Goed eten draait om de vraag welke rol consumenten, overheden en marktpartijen kunnen spelen in de productie van smaakvoller en ethisch verantwoord voedsel.

Over Michiel Korthals

Michiel Korthals (1949) is emeritus hoogleraar Toegepaste Filosofie aan de Wageningen Universiteit en Vrije Universiteit. Hij schreef eerder onder andere Filosofie en intersubjectiviteit (1983) en Voor het eten (2002).

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris