Filosofiecafé met Dick Kleinlugtenbelt over Moderne levenskunsten

zondag 10 februari 2019 14:00
Filosofiecafé met Dick Kleinlugtenbelt over Moderne levenskunsten

Tegenwoordig hebben veel mensen het gevoel geleefd te worden. Ze hebben moeite met het vinden van rust, het constant keuzes moeten maken en het indelen van hun tijd. Hoe moet je hiermee omgaan? En hoe kun je je leven zin geven? Levenskunsten spelen in op de behoefte het leven zin te geven.

Zondag 10 februari om 14.00 uur is Dick Kleinlugtenbelt te gast bij het Filosofiecafé van Boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn boek Moderne levenskunsten, de mens en de kunst van het leven. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Over Moderne levenskunsten

 In Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven komen tien levenskunstoefeningen aan bod die daarbij kunnen helpen. De oefeningen maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid, het vertrouwen en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Het zijn geen pijnstillers, die verdoven en oplossingen voor de korte termijn bieden, maar ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan. Oefenen als het kloppend hart van de levenskunst. Dit is het derde boek van een trilogie over levenskunst. Het eerste boek Mensbeelden en levenskunst, De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven (2005) bespreekt zeven moderne filosofen, zoals Kierkegaard, Nietzsche, Foucault en Nussbaum. Het tweede boek Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander (2010) behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.

Over Dick Kleinlugtenbelt

Dick Kleinlugtenbelt, geboren in 1949, is socioloog en filosoof. Tot aan zijn pensionering werkte hij als senior beleidsmedewerker kwaliteit en ethiek in de Geestelijke Gezondheidszorg. Nu, sinds 2011, geeft hij lezingen en cursussen op het gebied van levenskunst en ethiek (moreel beraad). Verder leidt hij, samen met anderen, het filosofisch café in Arnhem en is hij erelid van de VFP (Vereniging voor Filosofische Praktijk).

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris