Lezing Merijn Oudenampsen

zondag 12 maart 2017 14:00
Lezing Merijn Oudenampsen

Vorig jaar opende filosoof Hans Achterhuis de discussie over Utopia. Niet lang daarna ontdekten we het boekje van Merijn Oudenampsen met een reactie op Achterhuis interpretatie en een verdediging van Thomas More's Utopia. Het gesprek gaat verder... (ook te volgen als u niet bij de vorige lezing was.

Filosofiecafé met Merijn Oudenampsen
Ter verdediging van Utopia

Zondag 12 maart - 14.00 uur
Aanmelden via info@vanpiere.nl

In “Ter verdediging van Utopia” betoogt socioloog Merijn Oudenampsen dat de interpretatie van Thomas More’s klassieke tekst Utopia door de filosoof Hans Achterhuis, die in ons land sinds de jaren negentig dominant is geweest, achterhaald is en berustte op foutieve veronderstellingen. Oudenampsen pleit voor een herwaardering van Utopia en het utopisch denken, nu het precies vijfhonderd jaar geleden is dat het werk van More voor het eerst verscheen.

Merijn Oudenampsen (1979, Amsterdam) is socioloog en politicoloog. Hij doet als promovendus onderzoek bij de Universiteit van Tilburg naar de intellectuele achtergronden van de draai naar rechts in de Nederlandse politiek met de opkomst van Fortuyn. De doorbraak van het rechtspopulisme is in Nederland overwegend beschreven als een opstand van de onderbuik. Zijn proefschrift verkent de opstand in de bovenkamer. Verder was hij gastredacteur van de 20e editie van het tijdschrift Open, De Populistische Verbeelding (NAi 2010). Hij schrijft regelmatig essays en analyses voor de Groene Amsterdammer, Krisis, de Gids, de Helling en Socialisme & Democratie.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris