Filosofiecafé: Paul van Tongeren over zijn boek 'Willen sterven' en het denken van Nietzsche

zondag 30 september 2018 14:00
Filosofiecafé: Paul van Tongeren over zijn boek 'Willen sterven' en het denken van Nietzsche

VOL. Filosoof en Nietzschekenner Paul van Tongeren spreekt over zijn essay Willen sterven – Over de autonomie en het voltooide leven en het werk van Friedrich Nietzsche. Aanvangstijd is 14.00u. Toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via info@vanpiere.nl. Voor deze lezing zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.

De combinatie van de twee thema’s, sterven en het werk van Nietzsche, is een bijzondere. Volgens Paul van Tongeren, die enerzijds geldt als Nietzsche-specialist en anderzijds te boek staat als een relatief conservatief ethicus, sluiten zijn gedachten over het zogenaamd voltooide leven juist mooi aan bij belangrijke elementen in het denken van Nietzsche. Op zondag 30 september bent u van harte welkom om te ontdekken hoe Van Tongeren deze twee ogenschijnlijk onverenigbare thema’s met elkaar verbindt.

 

Over Paul van Tongeren

Paul van Tongeren (1950), studeerde theologie en filosofie in Utrecht en Leuven. Hij promoveerde in Leuven op een proefschrift over de moraal van Nietzsches moraalkritiek. Hij was van 1993 tot eind 2015 gewoon hoogleraar wijsgerige ethiek aan de faculteit der wijsbegeerte van de Radboud Universiteit. Sinds 2002 is hij bovendien buitengewoon hoogleraar ethiek aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Hij is vooral werkzaam op het gebied van het Nietzsche-onderzoek en op dat van de fundamentele wijsgerige ethiek en haar geschiedenis.

 

Meer lezen?

Boeken over Nietzsche van Paul van Tongeren :

https://www.libris.nl/vanpiere/zoek/?a=Paul+Van+Tongeren

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris