Geschiedeniscafé met Jeroen Koch

vrijdag 23 februari 2018 19:00
Geschiedeniscafé met Jeroen Koch

 Vrijdag 23 februari is Jeroen Koch te gast bij het Geschiedeniscafé van boekhandel Van Piere. Hij geeft een lezing over zijn nieuw verschenen boek Oranje in revolutie & oorlog.

De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

 

Over Oranje in revolutie & oorlog, een Europese geschiedenis

Het vervolg op de drie zeer goed ontvangen en bekroonde koningsbiografieën van Willem I, II en III. 
Drie vorsten uit het Huis Oranje-Nassau regeerden tussen 1813 en 1890 over het Koninkrijk der Nederlanden, maar hun koningschap was weinig vanzelfsprekend. Willem I (1772-1843) was bij geboorte voorbestemd om stadhouder van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden te worden, als opvolger van zijn vader, erfstadhouder Willem V. De Oranjefamilie werd echter uit de Republiek verjaagd en zwierf bijna twee decennia door Europa, dat door de Franse Revolutie en de napoleontische oorlogen in chaos verkeerde. In Oranje in revolutie en oorlog bekijkt historicus Jeroen Koch de geschiedenis van de Oranjevorsten vanaf de nadagen van de Republiek tot aan het begin van het moderne Nederland, en plaatst voor het eerst het wedervaren van de Oranjedynastie in een Europese context.

Over Jeroen Koch

Jeroen Koch is historicus en houdt zich bezig met politieke en intellectuele geschiedenis vanaf de verlichting. Ook heeft hij een bijzondere belangstelling voor Europese en Amerikaanse literatuur sinds 1850. Hij is verbonden aan de Universiteit Utrecht waar hij ook doceert.

Koch heeft verschillende boeken gepubliceerd. In 2007 verscheen van zijn hand de biografie van Abraham Kuyper. Zes jaar later, in 2013, verzorgde hij de biografie van Willem I in het kader van de Koningsbiografiën. Dit boek werd genomineerd voor de AKO-literatuurprijs 2014 (longlist), de Prinsjesboekenprijs 2014 en de Erik Hazelhoff Roelfzema biografieprijs 2016 (shortlist).

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris