Lezing Thomas Vaessens over De Daf van mijn vader

zondag 25 maart 2018 14:00
Lezing Thomas Vaessens over De Daf van mijn vader

Eindhoven, de stad van design, Philips en... Daf. Thomas Vaessens vertelt je alles over dit iconische voertuig tijdens zijn lezing over De Daf van mijn vader, zijn nieuwe boek. De toegang is gratis, graag aanmelden via info@vanpiere.nl

Op zondag 25 maart om 14.00 uur is Thomas Vaessens te gast bij boekhandel Van Piere met zijn boek De Daf van mijn vader. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

Over De Daf van mijn vader

Waar de 2cv nog altijd het symbool is van de progressieve intellectueel die naar Frankrijk tufte om daar rode wijn te drinken, is de Daf, die in dezelfde tijd zijn opmars maakte, tegenwoordig zo goed als vergeten. De Daf was een Nederlandse auto. Karakteristiek, een technisch hoogstandje, betaalbaar. Maar ook: een suf burgermansautootje, een ‘truttenschudder’. De Daf vervoerde in een tijd van provo, Dolle Mina en ander revolutionair elan de burgerman en zeker niet de culturele voorhoede. Toch is aan de hand van het autootje een bijzonder verhaal over het naoorlogse Nederland te vertellen, over Nederlandse ondernemingszin, over de gewone man die zich opeens een eigen auto kon veroorloven. Over hoe de mijnwerker verdween uit Limburg en fabrieksarbeiders uit Marokko werden gehaald. Maar ook hoe een onderwijzer uit Maastricht zijn zoon met een nieuwe auto de grote wereld in stuurde. In De Daf van mijn vader vertelt Thomas Vaessens het verhaal van het iconische voertuig in een rumoerige tijd.

Thomas Vaessens, hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, schreef een reeks veelbesproken boeken over literatuur (onder andere Ongerijmd succes en Circus Dubio & Schroom), waarin de wereld en de geschiedenis steeds een grote rol speelden. In De Daf van mijn vader staat de geschiedenis voorop.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris